Quantcast

JAV aktyvistės kovoja be liemenėlių

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Valstijose daugybė moterų viešai apnuogino krūtis, minėdamos Dieną be liemenėlės, turinčią atkreipti dėmesį į lyčių lygybę.

Diena be liemenėlės (GoTopless Day) JAV kasmet minima sekmadienį, artimiausią Moterų lygybės dienai – rugpjūčio 26-ajai. Pastaroji diena susijusi su 1920 metų rugpjūčio 26-ąja, kai JAV moterims buvo suteikta teisė balsuoti.

Apie 50 moterų ir vyrų žygiavo apnuogintomis krūtinėmis Los Andželo pajūrio priemiestyje Venise paskui didžiulę pripučiamą rausvą krūtį su užrašu „Vienodos teisės apnuoginti krūtinę“. Viena iš eitynių dalyvių nešė plakatą su užrašu „Mano kūnas – ne nusikaltimas.“

Niujorko kelios dešimtys moterų ir keli vyrai žygiavo nepridengtomis krūtinėmis Brodvėjuje. Praeiviai stebeilijosi ir fotografavo pro šalį einančius parado dalyvius.

Panašūs renginiai taip pat vyko keliose kituose Jungtinių Valstijų ir pasaulio miestuose – Naujajame Hampšyre, Kolorade ir kitur.

Nevyriausybinės organizacijos „GoTopless“ prezidentė Nadine Gray (Nadin Grei) išreiškė viltį, kad tokie renginiai padės pripratinti žmones prie viešumoje apnuogintų moterų krūtų vaizdo. „Šis užmojis moterims nusimesti liemenėles XXI šimtmetyje toks pats stiprus kaip ir moterų, troškusių balsuoti XX šimtmetyje, – aiškino ji. – Tai gali atrodyti geisminga, bet būti geismingiems nėra neteisėta.“

Kai kurios JAV valstijos pripažįsta, kad moterys, kaip ir vyrai, turi teisę viešumoje apnuoginti krūtines. Kitose valstijose toks elgesys draudžiamas.

Naujojo Hampšyro kurortiniame miestelyje Hampton Biče Dienos be liemenėlės renginį organizavo Kia Sinclair (Kija Sinkler). „Viliamasi parodyti žmonėms, kad (toks elgesys) gali būti įprastas, kad iš tikrųjų tai nėra itin reikšminga ir kad taip elgiamasi ne siekiant pritraukti dėmesio arba protestuojant“, – aiškino ji.

K. Sinclair taip pat priklauso moterų grupei, kuri praeitais metais atrėmė pastangas grąžinti šioje valstijoje baudžiamąją atsakomybę už krūtų apnuoginimą viešumoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Matyt kacholkos ten susirinko bet su labiai baisiais papais

Anonimas

Anonimas portretas
Natyt negrazus mazi nususe papai i kuriuos niekas neziuri tai per prievarta rodo :)

vaida

vaida portretas
taip, tai artejam prie laukiniu, tuoj ir normalu bus , kai vyrai prades poto vaikscioti be kelniu su staciais
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių