Quantcast

Už bučinį į areštinę patekusiai lesbiečių porai – solidi kompensacija

  • Teksto dydis:

Honolulu miesto valdžia sutiko sumokėti 80 000 JAV dolerių kompensaciją lesbiečių porai, kuri teigė, kad vietos policijos pareigūnas jas neteisėtai suėmė dėl bučiavimosi maisto prekių parduotuvėje.

Susitarimo detales penktadienį paskelbė vietinis federalinis teismas. Susitarimui dar galutinai turi pritarti miesto taryba, kuri šį klausimą svarstys liepos 6 d., pranešė vietos valdžios atstovė Nicolette Winter (Nikolet Vinter).

„Vietos valdžia mano, kad šis susitarimas yra naudingas miestui“, – sakė ji.

Remiantis ieškinio duomenimis, Courtney Wilson (Kortni Vilson) ir Taylor Guerrero (Teilor Gerero) praėjusiais metais atvyko į Honolulu iš Los Andželo. Jos teigė, kad policijos pareigūnas Bobby'is Harrisonas (Bobis Harisonas) ėmė prie jų priekabiauti ir jas suėmė, nes jam nepatiko, kad jos bučiavosi vienoje maisto prekių parduotuvėje.

Moterys pasakojo, kad jos vaikščiojo po parduotuvę susikibusios rankomis ir vienu metu apsikabino ir pasibučiavo. Esą tuomet uniformuotas pareigūnas joms garsiai liepė liautis ir eiti glamonėtis kur nors kitur.

Porelė esą pakluso ir tęsė apsipirkimą, sakoma moterų ieškinyje. B. Harrisonas vėliau pamatė, kad moterys vėl viena kitai reiškė šiltus jausmus ir pagrasino jas išmesti iš parduotuvės.

Vėliau moterims stovint prie kasos, B.Harrisonas griebė C.Wilson už riešo tuo metu, kai ji pradėjo skambinti pagalbos telefonu 911. Kilo konfliktas, ir moterys buvo suimtos. Jos buvo apkaltintos pareigūno užpuolimu ir tris dienas praleido kalėjime. Galiausiai kaltinimai buvo atmesti.

Išėjusios į laisvę C.Wilson ir T.Guerrero pateikė ieškinį. Honolulu policijos departamentas pradėjo vidinį tyrimą, tačiau moterų kaltinimai nebuvo pagrįsti. Pareigūnas B. Harrisonas praėjusių metų pabaigoje išėjo į pensiją ir pasiektame susitarime nenurodoma, kad jis padarė kažką blogo ar yra nurodomas atsakingąja puse.

„Džiaugiamės, kad viskas pasibaigė, tačiau norėjome, kad pareigūnas irgi būtų kaip nors nubaustas“, – C. Wilson.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Po bananą ( rusišką ) į užpakalius ir viskas čiki.Pigu, greita ir efektyvu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių