Quantcast

Ukrainos žvalgyba: rusai didina spaudimą Zaporižios atominės elektrinės darbuotojams

Įsibrovėliai iš Rusijos vis labiau spaudžia Zaporižios atominėje elektrinėje dirbančius Ukrainos piliečius, versdami juos gauti Rusijos pasus bei pasirašyti sutartis su korporacija „Rosatom“, pranešė Ukrainos gynybos žvalgyba (DIU).

Pasak DIU, įsibrovėliai reikalauja, kad keli šimtai elektrinėje dirbančių ukrainiečių iki šių metų gruodžio 31 d. gautų Rusijos pasus ir pasirašytų sutartis. Kad palenktų Ukrainos specialistus, rusai daro jiems psichologinį spaudimą, pasirinktinai be įspėjimo atimdami galimybę patekti į darbo vietas ir panaikindami leidimus.

Rusijos specialiosios tarnybos mėgina pasėti nepasitikėjimą tarp elektrinėje dirbančių ukrainiečių, atsisakančių pasirašyti sutartis su „Rosatom“ ir gauti valstybės agresorės pasą, sudarydamos sąlygas anonimiškai įskųsti, taip pat ir per specialius robotus „Telegram“ kanale.

Drauge didėja į atominę elektrinę atvežtų Rusijos energetikų nepasitenkinimas neįvykdytais pažadais dėl komandiruočių į laikinai užgrobtą objektą trukmės. Žvalgybos teigimu, Maskva jiems liepia dirbti ne du, o šešis mėnesius ar ilgiau, nes Rusijoje sunku rasti kvalifikuotų specialistų, kurie juos pakeistų.

„Ukrinform“ pranešė, kad Zaporižios atominės elektrinės saugos sistema ir toliau blogėja. Valstybinės branduolinės energetikos reguliavimo inspekcijos teigimu, gamyklos darbuotojai yra nekompetentingi. Nuo 2022 m. kovo pradžios atominę elektrinę kontroliuoja Rusijos kariuomenė. Per šį laiką elektrinė jau aštuonis kartus turėjo pereiti į elektros energijos atjungimo režimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių