Quantcast

Ukrainos vaikai: tūkstančiai – vis dar Rusijoje

  • Teksto dydis:

Ukraina iš Rusijos kontroliuojamų teritorijų susigrąžino 308 vaikus.

Apie tai pranešęs Ukrainos žmogaus teisių įgaliotinis Dmytro Lubinecas paskelbė dvi aštuonmečio berniuko su močiute nuotraukas, darytas valdininko biure.

„Vasario pabaigoje Žmogaus teisių komisaro biuras gavo prašymą dėl vaiko, kuris buvo Rusijos laikinai okupuotoje teritorijoje, grąžinimo“, – rašė komisaras.

52,2 mlrd. dolerių – tiek, Kyjivo ekonomikos mokyklos skaičiavimu, nuostolių nuo invazijos pradžios patyrė Ukrainos gyvenamojo būsto fondas.

 

Kaip berniukas buvo grąžintas į Ukrainą, liko neaišku. Žinoma tik tiek, kad Rusijoje veikia savanorių, padedančių sugrąžinti ukrainiečių vaikus namo, tinklas. Ukrainos valdžios institucijų skaičiavimais, nuo plataus masto invazijos pradžios iš vaikų ir globos namų, internatinių mokyklų agresorius išgabeno daugiau kaip 16 tūkst. vaikų. Rusijoje jie atiduodami į globos namus ir sutvarkomi dokumentai įvaikinti. Ukrainos regioninis žmogaus teisių centras skaičiuoja, kad apie 10 tūkst. vaikų buvo atostogų stovyklose Kryme ir Baltarusijoje, kai Ukrainos kariuomenė rudenį iš rusų atkovojo Chersoną ir kitas pietryčių vietoves. Staiga tėvai ir vaikai atsidūrė skirtingose fronto pusėse.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijavaikaigrąžinti

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių