Quantcast

Ukrainos vadovas su Vokietijos kanclere aptarė žingsnius Donbaso problemai spręsti

  • Teksto dydis:

Ukrainos naujasis prezidentas Volodymyras Zelenskis telefonu pasikalbėjo su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir artimiausiu metu ketina surengti analogišką pokalbį su Prancūzijos vadovu Emmanueliu Macronu (Emanueliu Makronu), penktadienį skelbiama Ukrainos prezidentūros tinklalapyje.

„Volodymyras Zelenskis ir Angela Merkel patvirtino abipusį suinteresuotumą suintensyvinti pastangas, taip pat ir pasitelkus vadinamąjį Normandijos formatą, sugrąžinti į Donbasą (Rytų Ukrainą) taiką. Buvo sutarta dėl pirmųjų bendrų žingsnių šia kryptimi“, – rašoma prezidentūros tinklalapyje paskelbtame pranešime. 

Šalių lyderiai aptarė priemones aktyviam politiniam dialogui palaikyti. Atskirai aptarta padėtis Kijevo nekontroliuojamose teritorijose šalies rytuose, rašoma pranešime. 

„Ukrainos prezidentas planuoja artimiausiu metu telefonu pasikalbėti su Prancūzijos vadovu Emmanueliu Macronu“, – sakoma jame. 

Kiek anksčiau penktadienį Vokietijos kanclerės atstovas spaudai Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas) informavo, kad A. Merkel per pokalbį telefonu su Ukrainos prezidentu aptarė Minsko taikos susitarimus.

Minsko susitarimai buvo pasirašyti 2015 metais, siekiant užbaigti karą tarp Kijevo pajėgų ir Maskvos remiamų separatistų Rytų Ukrainoje. Tačiau jų įgyvendinimas įstrigo, abiem konflikto šalims kaltinant viena kitą nevykdant įsipareigojimų.

„Per pokalbį abi šalys pabrėžė, jog Minsko susitarimai turi būti iki galo įgyvendinti, ir išreiškė suinteresuotumą tęsti glaudų bendradarbiavimą vadinamuoju Normandijos formatu. Lyderiai sutarė šiuo ir kitais klausimais palaikyti glaudžius darbinius kontaktus“, – rašoma S. Seiberto pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
Nera ka su Vokietija aptarineti. Cia ne s u p i s t o s Vokietijos reikalas. Jeigu yra kazkoks noras aptarineti Donbaso problemas jas reikia aptarineti su Donbaso gyventojais

išrinko

išrinko  portretas
su didžiuliu žmonių palaikymu, nes žadėjo taiką Donbase, pakolkas nieko nepadarė, tik kažką derina su vokiečiais ar jankiais

reikejo

reikejo portretas
paprasyt gaubicu gal dar liko o gal mes atiduokim juk nezadam kazka pulti.........
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių