Quantcast

Ukrainos URM aukšto rango pareigūnė vyksta derybų į Indiją

  • Teksto dydis:

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos aukšto rango pareigūnė nuo sekmadienio lankysis Indijoje – tai bus pirmosios tiesioginės dviejų šalių derybos nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios 2022 metų vasarį.

Indija importuoja daug karinės įrangos iš Rusijos ir šalis stengiasi išlaikyti trapią pusiausvyrą tarp glaudesnio bendradarbiavimo saugumo srityje su Vakarų šalimis ir priklausomybės nuo Rusijos ginkluotės bei naftos importo srityje.

Dėl ilgamečių santykių su Rusija saugumo srityje Delis atsidūrė keblioje diplomatinėje padėtyje ir, nors Indija yra paraginusi nutraukti karinius veiksmus Ukrainoje, šalis atsisako pasmerkti Kremliaus invaziją.

Eminė Džaparova, Ukrainos užsienio reikalų ministro pirmoji pavaduotoja, su Indijos užsienio reikalų ministerijos aukšto rango pareigūnu „pasikeis nuomonėmis apie dabartinę padėtį Ukrainoje“, rašoma Indijos vyriausybės paskelbtame pranešime.

Indiją su Ukraina sieja „šilti ir draugiški santykiai bei įvairiapusis bendradarbiavimas“, rašoma Indijos URM pranešime, kuriame taip pat nurodoma, kad šis vizitas bus proga „dar pagerinti tarpusavio supratimą“.

Ar E. Džaparova susitiks su Indijos ministru pirmininku Narendra Modi (Narendra Modžiu), ar jo vyriausybės ministrais, pranešime nenurodoma.

Nors Indija nėra viešai pasmerkusi Kremliaus invazijos į Ukrainą, N. Modi Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pernai pareiškė, jog „dabar ne laikas karui“, ir šie jo žodžiai buvo įvertinti kaip priekaištas Maskvai.

Laikraštis „The Hindu“ šeštadienį pranešė, jog E. Džaparova Delyje susitiks su, be kita ko, žiniasklaidos atstovais, siekdama stiprinti paramą Ukrainai.

Leidinio duomenimis, ji taip pat turėtų pakviesti N. Modi atvykti į Kyjivą.

Beje, liepą Indijoje, kur vyks Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos aukščiausiojo lygio susitikimas, gali apsilankyti V. Putinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prielaida , kad

Prielaida , kad portretas
į Kiniją jos nepakvies ....

Ji

Ji portretas
Indam neidomios jos pateigos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių