Quantcast

Ukrainos ministras A. Abromavičius liks Lietuvos piliečiu

  • Teksto dydis:

Migracijos departamentas nusprendė, kad Ukrainos ekonomikos ministras Aivaras Abromavičius gali likti Lietuvos piliečiu, nors ir gavo Ukrainos pasą.

Migracijos departamentas pirmadienį priėmė sprendimą nenaikinti pilietybės Ukrainos politikui, BNS sakė vidaus reikalų ministro atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

A.Abromavičiui pritaikyta įstatymo nuostata, kad dvigubą pilietybę gali išsaugoti asmenys, kurie išvyko iš Lietuvos iki nepriklausomybės atkūrimo ir jų palikuonys.

Departamento vertinimu, A.Abromavičius šias sąlygas atitinka, nes XX amžiaus trečiajame dešimtmetyje iš Lietuvos išvyko A.Abromavičiaus prosenelis. Jis tarpukariu emigravo į Braziliją, turėdamas Lietuvos pilietybę.

Ukrainos pilietybę A.Abromavičius gavo pernai gruodį, prieš tapdamas šalies ekonomikos ministru.

Pilietybės įstatymas taip pat numato, kad Lietuvos pilietybės asmuo netenka, jeigu tarnauja kitos valstybės tarnyboje neturėdamas Lietuvos Vyriausybės leidimo.

T.Beržinsko teigimu, Vidaus reikalų ministerija A.Abromavičiaus prašymo tarnauti kitos valstybės tarnyboje dar nėra gavusi.

„Kol kas šiai dienai ministerija tokio prašymo nėra gavusi, bet, mano žiniomis, tiek Migracijos departamento darbuotojai, tiek Lietuvos ambasados Kijeve darbuotojai kontaktuoja su A.Abromavičiumi ir informuos jį“, - teigė ministro atstovas spaudai.

Pasak jo, įstatyme nėra numatyta, per kiek laiko asmuo turi gauti tokį leidimą, todėl Migracijos departamentas prašymo lauks „protingą laiko terminą“.

„Vadovausimės protingumo, teisingumo terminais“, - sakė T.Beržinskas.

A.Abromavičius iki paskyrimo ministru buvo investicijų valdymo bendrovės „East Capital“, kuri didžiausią dėmesį skiria investicijoms Baltijos šalyse ir buvusiose Sovietų Sąjungos šalyse, partneris.

Nuo 2002 metų bendrovėje dirbęs A.Abromavičius vadovavo jos padaliniui Kijeve.

Lietuvoje jau ne vienus metus svarstoma, ar sušvelninti sąlygas dvigubai pilietybei. Liberalai siūlo kitąmet spalį kartu su Seimo rinkimais dėl to rengti referendumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Sitas abramaviciu sunsnukis,kokiu pasaulyj dar paieskoti reikia.

Gugis

Gugis portretas
Dviguba pilietybe gali tureti tik lietuviai arba Lietuvos pilieciai, gimes Lietuvoje iki antro pasaulinio karo ir ju palikuonys.

Teisime mes ir tave....

Teisime mes ir tave.... portretas
...ir nesvarbu koki pasa turesi,net jei pragaro-isduota pacio setono!Ir kiek gi tokiu isgamu esa musu zemeje
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių