Quantcast

Ukrainos lyderis: Rusijos kariai gali sugrįžti bet kurią akimirką

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį paragino savo šalies armiją neprarasti budrumo ir sakė, kad nors Rusija atitraukė savo pajėgas nuo Ukrainos sienų, jos gali sugrįžti „bet kurią akimirką“.

Nuo 2014 metų, kai Maskva aneksavo Krymą, Ukraina kovoja su prorusiškais separatistais šalies rytinėje dalyje.

Rusija pastarosiomis savaitėmis prie Ukrainos šiaurinių ir rytinių sienų, taip pat Kryme buvo sutelkusi iki 100 tūkst. savo karių, todėl kilo susirūpinimas dėl galimos didelės eskalacijos.

Tačiau penktadienį Maskva paskelbė, kad pradėjo savo pajėgų atitraukimą, o Kijevas ir NATO sveikino šias naujienas.

„Faktas, kad kariai atsitraukia, nereiškia, jog armija neturėtų būti pasirengusi karių sugrįžimo prie mūsų sienų galimybei“, – sakė V. Zelenskis, lankydamas ukrainiečių pozicijas netoli Krymo. Pasak jo, Rusijos kariai galėtų sugrįžti bet kurią akimirką.

Pentagono atstovas Johnas Kirby (Džonas Kirbis) šią savaitę sakė, kad Vašingtonas užfiksavo dalies rusų pajėgų judėjimą tolyn nuo Ukrainos sienų, bet pridūrė, kad dar „per anksti pasakyti“, ar Rusija atitraukia visas pajėgas.

Pernai liepą paskelbtas ugnies nutraukimas šiemet žlugo sausį smarkiai suintensyvėjus susirėmimams tarp Ukrainos pajėgų ir separatistų.

Antradienį Ukrainos armija pranešė, kad separatistinio konflikto krečiamoje Rytų Ukrainoje vienas Kijevo vyriausybės pajėgų karys žuvo ir dar trys buvo sužeisti šalia jų automobilio detonavus nenustatytam sprogstamajam įtaisui.

Ukrainoje nuo šių metų pradžios per kruviną konfliktą su prorusiškais separatistais žuvo mažiausiai 31 ukrainiečių karys. Palyginimui, per visus ankstesnius metus jų žuvo 50. Separatistai sako, kad žuvo 22 jų kovotojai.

Bendrai konfliktas jau pareikalavo per 13 tūkst. gyvybių.

Kijevas ir Vakarai kaltina Rusiją remiant separatistus kariais ir ginklais. Maskva kaltinimus neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Netikeciau ir nepasitikeciau aš ZELENSKIU,tai nesąžiningas zmogus,Įdomu is kur tiek turtų ir pinigų. Nejaugi ukrainiečiai tokie akli ,kad nieko nesupranta, kas vyksta.

TAIKOS !!

TAIKOS  !! portretas
Ir ko tas Zalenskis vis verkia??? ..vis kaulija: many,many. Zinoma Ukraina-= "skanus kasnis" ir rusams ir uzjurio karinems bazems,,taciau labai neaishku [nera straipsniu ,interviu su KITAIS Ukrainos vyriausybes atstovais]]] ar VISI ten taip verziasi i ES?! Jei--taip nors 77% --tai OKEY;.. bet visumoje ,,,tiems pietu slavams butu artimesni rusiukai Taciau ir ukraina,ir rusija ir amerika ir europos sajunga --pirmenybe turi tekti TAIKAI Tik TAIKA musu ZEMEJE yra vertybe!!!,vardan ,kurios verta KALBETI,DISKUTUOTI, deretis ,,ir buti korektishkais kito!!! nuomonei,,ISHGIRSTI ir uztikrinti TAIKA,TAIKA ---tai musu planetosZEME VERTYBE

Pol.

Pol. portretas
Aklai tiki Zelenskiu ukrainiečiai .Atsipeikėkite, nezinote jo tikslo.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių