Quantcast

Ukrainos eksprezidentas P. Porošenka įtariamas išdavyste ir parama separatistams

Ukrainos valstybinis tyrimų biuras (GBR) informavo šalies eksprezidentą, partijos „Europos solidarumas“ lyderį Petro Porošenką, kad jis byloje dėl nusikalstamos anglių tiekimo schemos įtariamas valstybės išdavimu ir parama teroristinių organizacijų veiklai, pirmadienį pranešta GBR „Telegram“ kanalu.

„GBR darbuotojai, bendradarbiaudami su SBU (Ukrainos saugumo tarnyba) ir... vadovaujami Generalinės prokuratūros tiria baudžiamąją bylą dėl Ukrainos piliečių grupės nusikalstamos schemos tiekti anglis iš laikinai okupuotų teritorijų organizavimo ir paramos teroristinėms organizacijoms LLR ir DLR“, – sakoma pranešime, nurodant separatistų paskelbtus darinius „Luhansko liaudies respubliką“ ir „Donecko liaudies respubliką“

„Penktasis Ukrainos prezidentas įtariamas tuo, kad veikdamas pagal išankstinį asmenų grupės, įskaitant RF aukščiausios vadovybės atstovus, sąmokslą padėjo teroristinėms organizacijoms LLR ir DLR vykdyti savo veiklą“, – nurodė GBR.

Pasak tyrėjų, šių metų rudenį įtarimai taip pat buvo pareikšti vienam promaskvietiškam parlamentarui ir vienam buvusiam energetikos ministrui. Nurodoma, kad byloje minimi asmenys savo veiksmais nulėmė „energetikos srities priklausomybę nuo RF ir teroristinių organizacijų, o tai pakenkė valstybės ekonominiam saugumui 2014–2015 metais, atėmė galimybę diversifikuoti išteklių tiekimo šaltinius ir suteikė Rusijai didesnes galimybes kištis į Ukrainos vidaus reikalus, vykdyti prieš ją ardomąją veiklą“.

Generalinės prokuratūros pareigūnas Ivanas Kysylevyčius nurodė, kad P. Porošenka „šiandien neatvyko į pagal iškvietimą“ į apklausą, todėl pakartotinai buvo iškviestas į GBR gruodžio 23 dieną.

Tą dieną bus sprendžiama dėl kardomosios priemonės parinkimo, sakė pareigūnas ir nurodė, kad sprendimą dėl konkrečios kardomosios priemonės lems „daug veiksnių“, todėl kol kas negalima pasakyti, kokia ji bus.

Į klausimą, kas bus, jei P. Porošenka ir vėl neatvyks, Generalinės prokuratūros atstovas atsakė: „Nagrinėsime šį klausimą pagal Ukrainos baudžiamąjį procesinį kodeksą ir atsižvelgsime į visas aplinkybes spręsdami klausimą dėl kardomosios priemonės parinkimo.“

Pasak pareigūnų, jie tiria dešimtis įtariamų nusikaltimų, siejamų su 56 metų eksprezidentu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kada pas mus pradės vieni kitiems gerkles graužti ? Manau, tas laikas jau artėja. Tikriausiai didžiausi mūsų nusikaltėliai nespės natūraliai atiduoti galų....bus ką ir pakarti.

opa

opa portretas
Tai jau pabego!

Arijas

Arijas portretas
O ko tiketis is arabo?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių