Quantcast

Ukrainoje prieš P. Porošenką pradėtas tyrimas dėl įtariamo valstybės išdavimo

  • Teksto dydis:

Ukrainos valstybinis tyrimų biuras antradienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo valstybės išdavimo ir veiksmų siekiant užgrobti valdžią, reaguodamas į pareiškimą, pateiktą per Maidano revoliuciją nuverstos prorusiškos vyriausybės pareigūnų.

Tyrimas vykdomas pagal buvusio prezidento Viktoro Janukovyčiaus administracijos vadovo pavaduotojo Andrijaus Portnovo pateiktą pareiškimą dėl 2018 metų lapkričio 25-osios įvykių, susijusių su Ukrainos karinio jūrų laivyno laivų plaukimu iš Juodosios jūros į Azovo jūrą Kerčės sąsiauriu.

Valstybinis tyrimų biuras aiškinsis, ar aukštus postus užimantys valstybės pareigūnai įvykdė tokių nusikaltimų kaip veiksmai siekiant jėga pakeisti ar nuversti konstitucinę tvarką arba užgrobti valdžią, valstybės išdavimas ir įgaliojimų viršijimas, skelbiama biuro interneto svetainėje.

A. Portnovas anksčiau pranešė pateikęs Valstybiniam tyrimų biurui „pirmą pareiškimą dėl nusikaltimo“, kurį įžvelgia tuometinio prezidento Petro Porošenkos veiksmuose 2018 metų lapkritį.

„Siejame jį su valstybės išdavimu, bandymu užgrobti valdžią šalyje, valdžios ir tarnybinių įgaliojimų viršijimu“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė A. Portnovas, kuris paprašė Valstybinio tyrimų biuro pradėti ikiteisminį tyrimą dėl P. Porošenkos ir kitų asmenų veiksmų.

Savo pareiškime Biurui jis prašo apklausti pirmadienį kadenciją baigusiam prezidentui P. Porošenką, Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos narius, Generalinio štabo viršininką, Karinių jūrų pajėgų vadą ir kitus asmenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu  portretas
kas is valdzios laizys parsosenkos uzpakali...?

...

... portretas
O kada mes savo q'b nuteisim?..

tai

tai portretas
gal magnute bandys gelbet /drauga/ bet vargiai juk jai nei motina su broliu napliuvat juk pati jaucia kad ir pati to pacio kirpimo......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių