Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainiečių naikintuvo „F-16“ nuotrauka privertė rusus sunerimti

2024-02-11 17:07

Kalbėdamas per nacionalinę televiziją, Ukrainos ginkluotųjų oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas atkreipė dėmesį, kad neseniai pasirodžiusi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų spalvomis nudažyto naikintuvo „F-16“ nuotrauka „sunervino“ rusus.

Asociatyvi Scanpix nuotr.

„Žinoma, kai naikintuvai „F-16“ bus pristatyti į Ukrainą, jie taps geidžiamu okupantų taikiniu. Todėl turime dėti visas pastangas, kad ruošiama infrastruktūra – o ji tikrai yra ruošiama, galite tuo patikėti – būtų tinkamai pritaikyta. Kadangi tinkamai ją paruošti nėra toks paprastas darbas, ypač kai tenka kasdien atremti priešų atakas. Būtent todėl infrastruktūra ir yra pritaikoma, be to, yra apmokomi lakūnai. Matėte interviu, mūsiškį „Vaiduoklį“ ir tą įdomią nuotrauką, kurioje matyti ženklai. Ginčijamasi, ar jie tikri, ar ne. Pažiūrėkime, ką sako rusai – o jie tikrai kalba – ir tegu jie truputį pasinervina“, – kalbėjo J. Ihnatas.

Jis pastebėjo, kad Ukrainai perduotas orlaiviai „F-16“ „bus ukrainiečių orlaiviai, jie jau priklauso Ukrainai, yra pažymėti tikrais ženklais, trišakiais, apskritimais ir numeriais ant uodegų“.

Žurnalistų paklaustas, ar gali patvirtinti, kad nuotraukoje parodyto lėktuvo spalvos ir ant jo esantys ženklai atitinka Ukrainos standartus, jis atsakė: „Norėčiau apie tai leisti spręsti rusų auditorijai“.

Pranešama, kad vasario 9 d. „Amerikos balsas“ paskelbė interviu su karinių oro pajėgų lakūnų šaukiniu „Vaiduoklis“. Straipsnyje buvo išspausdinta ir naikintuvo „F-16“ nuotrauka.