Quantcast

Ukraina sako neturinti nieko bendra su diversantų grupe Rusijoje

Ukraina pirmadienį paneigė, kad yra susijusi su įsiveržimu į Rusijos teritoriją, apie kurį paskelbė Rusijos pareigūnai.

Rusijos pietvakariuose esančio Belgorodo regiono gubernatorius anksčiau pirmadienį pareiškė, kad Rusijos kariai ir žvalgybos agentai siekia likviduoti šalies sieną kirtusią ukrainiečių diversantų grupę.

„Ukraina susidomėjusi stebi įvykius Rusijos Belgorodo regione ir studijuoja situaciją, bet neturi nieko bendra su ja“, – sakė ukrainiečių prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas Mychaila Podoliakas.

Anksčiau Ukraina neigė atsakomybę už kelis kitus numanomus sabotažo aktus Rusijos teritorijoje.

Dėl naujausio incidento gali būti atsakingos Rusijos partizanų grupės, sakė M. Podoliakas.

„Vienintelė politinė varomoji jėga totalitarinėje šalyje... visuomet būna koks nors ginkluotas partizaninis judėjimas, – sakė jis. – Kaip žinote, tankai pardavinėjami visose rusų karinėse parduotuvėse, o pogrindines partizanų grupes sudaro Rusijos piliečiai.“

Vienintelė politinė varomoji jėga totalitarinėje šalyje... visuomet būna koks nors ginkluotas partizaninis judėjimas.

Vienas Rusijos opozicijos judėjimas – „Legion „Svoboda Rossii“ – prisiėmė atsakomybę.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas anksčiau pirmadienį pareiškė, kad įsibrovimą į Rusijos teritoriją sumanė Ukraina, esą siekdama nukreipti dėmesį nuo Bachmuto ir kiek įmanoma labiau sumažinti savo nuostolius dėl šio rytinio miesto, kuris, Maskvos teigimu, yra užimtas.

Ukraina pirmadienį tvirtino, kad toliau kovoja dėl Bachmuto ir tebekontroliuoja vieną miesto dalį.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo informuotas apie ukrainiečių sabotažo grupės įsiveržimą į pasienio teritoriją, sakė D. Peskovas.

Pranešimai apie diversantų grupės įsiveržimą į Rusijos Belgorodo sritį pasirodė prieš laukiamą Kyjivo kontrpuolimą.

Pasak Rusijos pareigūnų, Rusijos kariai atrėmė Ukrainos diversantų įsibrovimą, bet buvo sužeisti mažiausiai šeši žmonės. Apšaudžius Glotovo kaimą du žmones teko hospitalizuoti, sakė srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.

Dar trys žmonės dėl šrapnelio padarytų sužeidimų gydomi Graivorono mieste, nurodė gubernatorius. Jis pridūrė, kad taip pat buvo sužeista dar viena moteris.

Tuo metu „Telegram“ kanalu, kuris, kaip teigiama, atstovauja „Legion „Svoboda Rossii“, pranešta, kad buvo atakuoti du kaimai Belgorodo srityje.

Paskelbtame vaizdo įraše kariškais drabužiais vilkinčių vyrų apsuptas atstovas sako: „Rusija bus laisva!“


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijadiversantai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių