Quantcast

Ukraina sako evakavusi 138 žmones iš Sudano į Egiptą

Ukraina antradienį sakė iš Sudano į Egiptą evakavusi 138 žmones, įskaitant 87 savo piliečius.

Pranešimas pasirodė Sudane po kruvinų kovų įsigaliojus ugnies nutraukimui.

„Iš viso išgelbėti 138 piliečiai... Visi evakuotieji yra Egipte, saugūs“, – per platformą „Telegram“ paskelbė Ukrainos gynybos ministerijos žvalgybos direkcija.

Antradienį Sudane oficialiai įsigaliojo ugnies nutraukimas 72 valandoms, kuriam tarpininkavo JAV.

Mūšiai tarp kariuomenės vado Abdel Fattaho al Burhano (Abdel Fataho Burhano) pajėgų ir jo buvusio pavaduotojo Mohamedo Hamdano Daglo greitojo palaikymo pajėgų (RSF) prasidėjo balandžio 15 dieną, kilus ginčui dėl planuojamo RSF integravimo į reguliariąją kariuomenę.

JT agentūrų duomenimis, Sudane jau žuvo mažiausiai 427 žmonės, o beveik 4 tūkst. buvo sužeisti. Dėl kovų iš šalies masiškai išvyksta užsieniečiai.

Tarp Ukrainos evakuotų asmenų yra 35 moterys ir 12 vaikų, sakė operaciją organizavę ukrainiečių pareigūnai.

Ukraina nurodė, kad jos piliečiams, daugiausia aviacijos industrijoje dirbantiems žmonėms ir jų šeimų nariams, suteikta pagalba dėl vizų ir dokumentų. Šie žmonės netrukus turėtų sugrįžti į tėvynę, nurodoma pranešime.

Tarp išgelbėtųjų taip pat yra Sakartvelo ir Peru piliečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ką tie driskiai veikia Sudane ?

ogi

ogi portretas
matomai kitu saliu vardu patys bega nes jaucia kad rusai sukurs pragara nors ir dabar sus ne mazesnis baisiausia kad gali panaudot anglu branduolyni ginkla apie kuri ner jokios informacijos techniniu poziuriu gal butke pas goriene isiplepes ?'''
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių