Quantcast

Ukraina pirmąkart dalyvaus NATO pasitarime dėl ginkluotės politikos

Kijevas pirmą kartą pakviestas į Nacionalinių ginkluotės direktorių konferenciją, rengiamą antradienį NATO būstinėje Briuselyje, pranešė Ukrainos gynybos viceministras Oleksandras Nosovas.

„Pirmą kartą per daugiau nei pusę šimtmečio trunkančią komiteto veiklą Ukrainos atstovas buvo pakviestas dalyvauti sprendžiant klausimus, kurie anksčiau buvo tik NATO valstybių narių prerogatyva“, – Gynybos ministerijos pranešime cituojamas O. Nosovas.

Jis atstovaus Ukrainai per šią konferenciją, kuriai pirmininkaus NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Renginys organizuojamas Aljanso gynybos ministrams praėjusią savaitę patvirtinus naują gynybos planą konfliktų ir krizių atvejams, pabrėžė O. Nosovas.

Jis taip pat ketina atskirai susitikti su nacionaliniais ginkluotės direktoriais Briuselyje.

Nacionalinių ginkluotės direktorių konferencija (Conference of National Armaments Directors, CNAD) nuo 1996 metų yra aukščiausias konsultacinis ginkluotės komitetas Šiaurės Atlanto Taryboje. Ši institucija koordinuoja NATO ginkluotės ir karinės įrangos vystymo politikos įgyvendinimą.

Penktadienį J. Stoltenbergas pareiškė nematąs priežasčių, kodėl Rusija turėtų nerimauti dėl Ukrainos siekių įstoti į Aljanso.

„NATO plėtra pastaraisiais dešimtmečiais atnešė Europai taiką ir stabilumą, todėl Rusija neturėtų bijoti arba bandyti blokuoti ar stabdyti suverenios valstybės mėginimą prisijungti prie NATO“, – žurnalistams sakė jis.

„Suverenios nepriklausomos valstybės turi teisę pasirinkti savo kelią“, – pridūrė generalinis sekretorius, pabrėždamas, kad „NATO yra gynybos aljansas“.


Šiame straipsnyje: NATOUkrainaGinkluotė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių