Quantcast

Ukraina parūpins migrantų antplūdį patiriančiai Lietuvai spygliuotos vielos

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį nurodė pasiųsti Lietuvai spygliuotos vielos ir tokiu būdu suteikti „humanitarinę pagalbą“, vystantis krizei dėl migrantų antplūdžio iš kaimyninės Baltarusijos, pranešė prezidentūra Kijeve.

Prezidento pasirašytu įsaku „numatoma padėti Lietuvai įveikti ekstremalios situacijos, susiklosčiusios dėl neteisėtų migrantų iš Baltarusijos teritorijos skaičiaus staigaus padidėjimo, padarinius“, sakoma pranešime.

V. Zelenskis įpareigojo vyriausybę suteikti Lietuvai humanitarinę pagalbą priemonėmis, leisiančiomis sustiprinti sienos su Baltarusiją apsaugą.

Ukrainos vyriausybė praeitą savaitę patvirtino prezidento įsako projektą, kuriuo numatoma, kad Lietuvai būtų parūpinti spygliuotos vielos užtvaroms prie sienos su Baltarusija įrengti.

Į Lietuvą šiemet jau pateko per 4 tūkst. neteisėtų migrantų, dėl jų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Pirmadienį vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pasirašė įsakymą, kuriuo leido pasieniečiams apgręžti į Lietuvą vykstančius neteisėtus migrantus ir nukreipti juos į pasienio punktus ar diplomatines atstovybes.

Lietuva taip pat jau pradėjo statyti spygliuotos vielos tvoras palei sieną su Baltarusija, kurios bendras ilgis – 678,8 kilometro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul geriau nuo Donecko pas save atsitveria. Bus daugiau naudos.

Aš portretas
O gal lietuviams vėl atėjo laikas parodyti pasauliui kokie jie gali būti vieningi kaip ir baltijos kelyje, manau kad per tokią gyvą tvorą ne vienas migrantas nepralys!

Tvert

Tvert portretas
Pastatyt pačius prilindusius juodžius, jei bėgs atgal pas bulbašus, negaudyt...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių