Quantcast

Ukraina nepakvietė Rusijos atstovų į prezidento V. Zelenskio inauguraciją

  • Teksto dydis:

Ukraina neišsiuntė kvietimo Rusijos pareigūnams atvykti į kitą savaitę vyksiančią naujojo prezidento Volodymyro Zelenskio inauguraciją, penktadienį pranešė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Kateryna Zelenko.

„Rusijos Federacija nebuvo pakviesta į inauguracijos renginius. Kvietėme savo partnerius ir valstybes, kurios aktyviai bendradarbiauja su Ukraina, yra mūsų partnerės ir draugės“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė K. Zelenko.

URM atstovė televizijai „112 Ukraina“ sakė, kad į kai kuriuos išsiųstus pakvietimus dėl laiko skirtumo atsakymai dar nėra gauti.

„Baltijos šalių, Gruzijos ir Vengrijos prezidentai jau patvirtino dalyvausiantys“, – nurodė K. Zelenko.

Kai buvo paprašyta pakomentuoti žiniasklaidos pranešimus, jog į pirmadienį Kijeve vyksiančią inauguraciją atvyks JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas), K. Zelenko atsakė: „Šiuo metu nėra gautas patvirtinimas apie JAV aukštojo atstovo dalyvavimą, bet artimiausiu laiku laukiame konkrečios informacijos.“

Ji pridūrė, kad pirmadienį taip pat planuojama surengti virtinę dvišalių susitikimų, bet jų tvarkaraštis tebėra derinamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
zydeliu tai kviest nereikejo turbut nekviesti suguzes?.....

...

... portretas
Negi tai kažkam keista?.. :s

Jo

Jo portretas
Risija BBD ant ukraina...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių