Quantcast

Ukraina evakuoja savivaldybės darbuotojus iš fronto linijoje esančios Avdijivkos

Ukrainos pareigūnas iš fronto linijoje atsidūrusio Avdijivkos miesto rytinėje Donecko srityje pirmadienį pranešė, kad savivaldybės darbuotojai yra evakuojami, Rusijos pajėgoms vis labiau įsitvirtinant netoliese.

„Gėda pripažinti, bet Avdijivka vis labiau primena sceną iš postapokaliptinių filmų“, – socialinėje žiniasklaidoje sakė miesto administracijos vadovas Vitalijus Barabašas.

„Todėl buvo priimtas sunkus sprendimas evakuoti... savivaldybės darbuotojus, kurie bent kaip nors stengėsi palaikyti miesto švarą ir gyvybingumą“, – pridūrė jis.

Rusijos pajėgos jau kelis mėnesius stengiasi užimti visą rytinį Donecko regioną, o įnirtingiausios kovos vyksta Bachmute, į šiaurę nuo Avdijivkos.

„Labai rekomenduoju išvykti iš Avdijivkos, nes Rusijos raketos ir sviediniai nepasigaili nei vieno ir nieko, kad ir kokių pažiūrų būtumėte“, – rašė V. Barabašas.

Socialiniame tinkle „Facebook“ jis paskelbė nuotraukų, kuriose matyti smarkiai apgadinti gyvenamieji pastatai, išsibarstę griuvėsiai ir nuolaužos.

Miestas yra vos už 13 km nuo Donecko, Rusijos kontroliuojamo regiono administracinio centro. Prieš 2022-ųjų vasarį prasidėjusią invaziją Avdijivkoje gyveno 30 000 gyventojų.

Po daugiau nei metus trunkančių kovų čia liko tik 2 300 žmonių, iš kurių 1 960 gyvena iš paramos, anksčiau šį mėnesį sakė V. Barabašas.


Šiame straipsnyje: Avdijivkakaras Ukrainojeevakuacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių