Quantcast

U. von der Leyen „labai sunerimusi“ dėl įtampos Kosove

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen pareiškė „didelį susirūpinimą“ dėl įtampos tarp Serbijos ir Kosovo.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen pareiškė „didelį susirūpinimą“ dėl įtampos tarp Serbijos ir Kosovo.

Ji antradienį paragino abi puses grįžti prie derybų stalo.

U. von der Leyen trečiadienį lankysis Kosove, kur, be kita ko, susitiks su ministru pirmininku Albinu Kurčiu. Po to ji vyks į Serbiją, kur numatytas susitikimas su prezidentu Aleksandru Vučičiumi.

„Dabar svarbi deeskalacija“, - sakė U. von der Leyen bendroje su Makedonijos vyriausybės vadovu Zoranu Zaevu spaudos konferencijoje Skopjėje. Ir NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas prieš tai paragino Serbiją ir Kosovą elgtis santūriai.

Vakarai baiminasi eskalacijos tarp abiejų susipriešinusių šalių. Priežastis iš pirmo žvilgsnio yra banalus ginčas dėl automobilių valstybinių numerių: Kosovas jau maždaug savaitę nepripažįsta Serbijos numerių ir reikalauja į darbą važinėjančių žmonių pritvirtinti prie automobilių laikinus Kosovo numerius. Be to, vyriausybė Prištinoje specialiąsias policijos pajėgas permetė į Šiaurės Kosovą, kur daugiausiai gyvena etniniai serbai.

Serbija tai pavadino „provokacija“ ir sustiprino savo karinį buvimą pasienio teritorijoje. NATO vadovaujamas KFOR dalinys savo ruožtu sustiprino patruliavimą.

Rasa Strimaitytė (ELTA)



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikrai

tikrai portretas
si madam uznesa i lgbt mergas su tokia roza ne /politmalkas/ skaldyt o kluono teatre vaidint;;;;;;;

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip graziai vaidina kekse. Juk viskas eina pagal plana.

Kaunas

Kaunas portretas
Daili moteris,,,,neapsakomai naturalus grozis...... O Serbija ir Kosovo tai amzini religiniai priesai Grazi {Jugoslavija} shalis ,,grazus ,,dainingi zmones,,,bet religija !! juos zudo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių