Quantcast

U. von der Leyen įspėja dėl „kieto“ santykių su Londonu nutraukimo

Europos Sąjunga, pasak Ursulos von der Leyen, geriau nei Didžioji Britanija pasirengusi tam atvejui, jei po „Brexito“ nepavyks laiku sudaryti prekybos sutarties. „Tai, žinoma, pakenktų mūsų interesams, tačiau Jungtinei Karalystei smogtų labiau nei mums“, – trečiadienį Europos Parlamente Strasbūre sakė Europos Komisijos pirmininkė.

Remiantis dabartiniais planais, britams sausio 31-ąją pasitraukus iš ES, liks tik 11 mėnesių, kad iki 2020-ųjų pabaigos būtų suderėta prekybos sutartis. Jei to padaryti nepavyks, muitai ir kiti prekybos trikdžiai gali neigiamai paveikti keitimąsi prekėmis ir paslaugomis tarp ES ir Jungtinės Karalystės. Vis dėlto per tokį trumpą laiką dar niekad nepavyko pasiekti tokio susitarimo su ES. Didžiosios Britanijos premjeras Borisas Johnsonas atmeta galimybę pereinamąjį laikotarpį pratęsti po 2020-ųjų.

U. von der Leyen įspėjo dėl „kieto“ santykių nutraukimo su britais 2020 metų gale. Laikas sudaryti partnerystės susitarimą yra labai trumpas, pabrėžė ji. Todėl Komisija jau vasario 1-ąją sieks mandato deryboms pradėti.

Per debatus Europos Parlamente U. von der Leyen kartu atsisveikino su britų parlamentarais. „Aš žvelgiu į mūsų drąsius likti ES norėjusius parlamentarus. Galiu tik pasakyti: apgailestauju, mums trūks jūsų, mums trūks jūsų. Ačiū už jūsų drąsą, kad jūs buvote mūsų pusėje“. Pasigirdus „Brexito“ šalininkų šūksniams, U. von der Leyen pridūrė: „Mes niekad nepasigesime tų, kurie šaukia ir rėkia. Ir mes, dėkui Dieve, be jūsų dabar kursime būsimą partnerystę su Jungtine Karalyste“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virginijus

Virginijus portretas
Europinai pinigai taškomi darbo kursasms veltui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių