Quantcast

„Twitter“ užblokavo 70 tūkst. paskyrų, siejamų su D. Trumpo šalininkų palaikoma sąmokslo teorija

„Twitter“ pirmadienį paskelbė po prezidento Donaldo Trumpo šalininkų išpuolio JAV Kapitolijuje blokavęs „daugiau nei 70 tūkst. paskyrų“, siejamų su „QAnon“ sąmokslo teorija.

Socialinis tinklas blokavimus pradėjo penktadienį, netrukus po to, kai visam laikui užblokavo D. Trumpo paskyrą už smurto kurstymą.

„Nuo penktadienio daugiau nei 70 tūkst. paskyrų buvo užblokuotos, daugeliu atvejų buvo blokuojamos kelios vieno asmens valdomos paskyros“, – pranešime teigė „Twitter“.

„Šiose paskyrose buvo dideliu mastu dalijamasi žalingu, su „QAnon“ siejamu turiniu, jos buvo skirtos šios sąmokslo teorijos propagavimui socialiniame tinkle“, – tikino „Twitter“.

Kraštutinių dešiniųjų „QAnon“ sąmokslo teorijos šalininkai skelbia, kad D. Trumpas kovoja slaptą karą su liberaliu, globalaus masto šėtoną garbinančių pedofilų kultu.

Nuo trečiadienio, kai D. Trumpo rėmėjai šturmavo Kapitolijų, siekdami neleisti Kongresui patvirtinti Joe Bideno pergalės prezidento rinkimuose, ir taip šokiruodami JAV bei sutepdami šalies tarptautinį įvaizdį, dauguma didžiųjų socialinių tinklų ėmėsi beprecedenčių priemonių.

„Facebook“ ir „Twitter“ visam laikui užblokavo D. Trumpo paskyras, kuris atsisakė pripažinti lapkričio 3 d. prezidento rinkimų rezultatus ir skleidė nepagrįstas teorijas apie tai, kad rinkimai buvo suklastoti.

Abu socialiniai tinklai taip pat pranešė apie pasikartosiančio smurto riziką, ypač – iki J. Bideno inauguracijos sausio 20 d.

„Twitter“ kaip paskyrų blokavimo priežastį nurodė planus surengti dar daugiau ginkluotų rotestų, įskaitant ir antrą išpuolį Kapitolijuje ir valstijų Kapitolijuose sausio 17 d.

„Twitter“ buvo D. Trumpo mėgstamas socialinis tinklas, kuriuo jis pasiekdavo savo auditoriją, jo paskyrą iki blokavimo tviteryje sekė 88 mln. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nieko naujo, visai kaip prie sovietų, tiesa galį būtį tik ta kuria partija pasakė...

AŠ manau

AŠ manau portretas
Vakar per žinias vienas lietuvis pasisakė už Trumpą.Ir lietuvis tik 20 metų gyvenantis Amerikoje esi niekas.Tik gero gyvenimo ieškotojas ir nikienonemėgstamas tik tokių pat kurie į Ameriką suvažiavę iš visu pasaulio šslių .Kuriem rūpi tik jis pats o ne Amerika .Trumpas savo pasisakymais išsyk atrodė kaip išleistas iš psichiatrinės.O Amerika tai indėnų tėvynė ,o ne tokių kaip tu lietuvi.Esi pasirodo tik šiukšlė tarp kitų šiukšlių ir tokius vyti lauk iš Amerikos.Tegu ieškosi sau vietos kitur.

sorošas

sorošas portretas
Bet kai po kurio laiko atrodys tie Lt Bidono ir jo kriminalinįs gaujos klapčiukai, jeigu demokratija USA nugalės....;))))) Pakeis vėliavytes?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių