Quantcast

„Twitter“ sugrąžino mėlynąsias varneles kai kurioms žiniasklaidos, garsenybių paskyroms

Kai kurioms žiniasklaidos, įžymybių ir kitoms paskyroms šeštadienį sugrąžintos „Twitter“ mėlynosios varnelės, nors daugelis tų, ką palietė šis sprendimas, reiškė nepasitenkinimą.

Dabar mėlynąsias varneles, anksčiau buvusias nemokamu autentiškumo ženklu, prenumeratoriai turi pirkti už 8 dolerius (7,2 euro) per mėnesį, teigia „Twitter“.

Ketvirtadienį mėlyna varnele pažymėtos, bet už ją nemokančios paskyros jos neteko, platformos savininkui Elonui Muskui (Ilonui Maskui) įgyvendinus pernai pristatytą strategiją, pavadintą „Twitter Blue“, kuria siekiama pritraukti naujų pajamų.

Berlyne įsikūrusio programinės įrangos kūrėjo Traviso Browno (Treviso Brauno), kuris stebi socialinių tinklų platformas, teigimu, prenumeratoriais tapo tik nedidelė dalis mėlynąją varnelę turėjusių tviterio naudotojų – mažiau nei 5 proc. iš 407 000 tokių paskyrų.

Tačiau penktadienį ir šeštadienį kelios garsenybės atgavo mėlynąsias varneles, regis, nesiimdamos jokių veiksmų, įskaitant rašytoją Stepheną Kingą (Stiveną Kingą), NBA čempioną LeBroną Jamesą (Lebroną Džeimsą) ir buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą).

„Atiduoti labdarai“

E. Muskas penktadienį tviteryje parašė asmeniškai mokąs už kelias prenumeratas.

Amerikiečių reperis Lil Nas X, kurio profilis pažymėtas mėlyna varnele, parašė „Twitter“: „Savo sieloje aš nemokėjau už „Twitter“ mėlynąją varnelę, pajusi mano rūstybę, „Tesla“ žmogau!“

Savo sieloje aš nemokėjau už „Twitter“ mėlynąją varnelę, pajusi mano rūstybę, „Tesla“ žmogau!

S. Kingas savo ruožtu parašė: „Manau, kad ponas Muskas mano mėlynąją varnelę turėtų atiduoti labdarai. Rekomenduočiau Prytulos fondą, kuris teikia gyvybes gelbstinčią pagalbą Ukrainoje. Tai tik 8 doleriai, tad galbūt ponas Muskas galėtų pridėti šiek tiek daugiau.“

Kai kurių mirusių įžymybių, pavyzdžiui, JAV virtuvės šefo Anthony Bourdaino (Entonio Bordeno), paskyros taip pat buvo pažymėtos mėlyna varnele.

Daugelis oficialių žiniasklaidos paskyrų, įskaitant naujienų agentūrą AFP, kuri nėra užsiprenumeravusi „Twitter Blue“, vėl gavo mėlynąją varnelę.

Sugrąžintos varnelės nepriviliojo į socialinį tinklą JAV visuomeninio radijo NPR ir Kanados visuomeninio transliuotojo CBC, kurie neseniai nustojo naudotis tviteriu ir iki sekmadienio dar nebuvo atnaujinę veiklos platformoje.

Šie transliuotojai buvo vieni iš tų, kurie protestavo prieš „Twitter“ jiems klijuojamas „su valstybe susijusios“ ir „vyriausybės finansuojamos“ žiniasklaidos etiketes, kurios anksčiau buvo skirtos tik autokratinių vyriausybių finansuojamai žiniasklaidai.

Penktadienį „Twitter“ panaikino šias etiketes, įskaitant tas, kuriomis buvo žymimos Kinijos oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“ ir Rusijos RT.

„Ne reiškia ne“

Daugelis tų, kurie neišreiškę jokio noro atgavo mėlyną ženkliuką, aiškiai parodė, kad nėra prenumeratoriai, varnelei tapus savotišku E. Musko palaikymo simboliu.

„Ne reiškia ne, berniukai“, – šeštadienį tviteryje parašė technologijų žurnalistė Kara Swisher (Kara Svišer), sakydama, kad mėlyną varnelę gavo be savo sutikimo.

„Smalsūs protai turi žinoti: Ar Elonas mane myli dėl manęs, ar dėl mano 1,49 mln. sekėjų?“ – klausė ji, praėjus dviem valandoms po to, kai pareiškė, kad nemokės 8 dolerių per mėnesį už mėlyną varnelę ir niekuo neypatingas funkcijas.

Masačusetso technologijos institutas (MIT), kuriam taip pat buvo suteikta mėlyna varnelė, šeštadienį parašė tviteryje: „Mes neprenumeravome „Twitter Blue“.

Nobelio premijos laureatas ekonomistas Paulas Krugmanas (Polas Krugmanas), kuris praėjusių metų liepą apie E. Muską sakė, kad jis „prastai kontroliuoja impulsus“, šeštadienį pareiškė: „Taigi, mano mėlynoji varnelė vėl atsirado. Aš su tuo nesusijęs ir tikrai nemokėsiu.“

Į tai „Twitter“, „Tesla“ ir „SpaceX“ bosas atsakė paveikslėliu, kuriame pavaizduotas pomidorų padažu išsimurzinęs kūdikis, verkiantis virš savo makaronų lėkštės ir dėvintis seilinuką su mėlyna varnele.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eik tu Muskai

eik tu Muskai portretas
su savo varnelėm paskui ruZZkių laivą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių