Quantcast

„Twitter“ ir „Facebook“ imsis veiksmų, kad užkirstų kelią manipuliavimui rinkėjais

Socialiniai tinklai „Twitter“ ir „Facebook“ ketvirtadienį pranešė, kad imsis naujų žingsnių, kad užkirstų kelią bandymams apgauti ar skaldyti rinkėjus, JAV artėjant prezidento rinkimams.

„Twitter“ paskelbė naują planą, kuriuo siekiama užkirsti kelią platinti „su valstybe susijusios žiniasklaidos“ turinį, naudojamą kokios nors vyriausybės politinei darbotvarkei įgyvendinti. Šios taisyklės turės įtakos pagrindinėms Kinijos ir Rusijos žiniasklaidos priemonėms.

Tuo metu „Facebook“ pranešė panaikinęs paskyrų, per kurias iš Rumunijos buvo vykdoma apgaulinga kampanija apsimetant amerikiečiais, palaikančiais JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą).

Pasak „Facebook“, tas tinklas taikėsi į JAV pranešimais apie artėjančius prezidento rinkimus, D. Trumpo kampaniją, konservatyviąją ideologiją, krikščioniškas pažiūras ir kraštutinių dešiniųjų organizaciją „Qanon“, kuri yra susijusi su konspiracijos teorijomis.

San Fransiske įsikūrusi bendrovė „Twitter“ nurodė, kad pažymės su valstybe susijusios žiniasklaidos paskyras ir neberodys jų žinučių rekomenduojamųjų sąraše. Tai naujausias iš jos sprendimų, kuriais siekiama nustatyti ir apriboti vyriausybių vadovaujamų įtakos kampanijų plitimą.

„Twitter“ atstovas sakė, kad naujoji tvarka paveiks Kremliaus ruporu laikomą naujienų agentūrą „Sputnik“ ir televiziją RT bei Kinijos naujienų agentūrą „Xinhua“, bet viso sąrašo nepateikė.

„Kitaip nei nepriklausoma žiniasklaida, su valstybe susijusi žiniasklaida dažnai savo naujienų srautą naudoja kaip priemonę stumti politinę darbotvarkę“, – sakoma „Twitter“ pareiškime.

„Twitter“ nurodė, kad jų sprendimas nepaveiks „valstybės finansuojamų žiniasklaidos organizacijų, turinčių nepriklausomą redakciją“, pavyzdžiui Jungtinės Karalystės transliuotojo BBC ar JAV visuomeninio radijo „National Public Radio“ (NPR).

„Facebook“ anksčiau šiais metais taip pat nusprendė žymėti turinį iš žiniasklaidos priemonių, kurių redakcijas kontroliuoja vyriausybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių