Quantcast

TVF vadovė ragina Italiją parodyti politinę drąsą reformoms

  • Teksto dydis:

Italija turi parodyti „politinę drąsą“ ir imtis struktūrinių reformų kovoje su itin didele valstybės skola, sako Tarptautinio valiutos fondo (TVF) direktorė Christine Lagarde.

Pasak jos, Italija ir kitos Europos šalys, kurių skolos viršija ES reikalavimus, „turi įrankius, turi įstatymus ir gali spręsti susidariusią situaciją“.

„Aš tikiu, kad kaip dalis valiutos sąjungos, kartu su kolegomis ir institucijomis, ji (Italija) turėtų rasti fiskalinį kelią, parodyti politinę drąsą ir imtis struktūrinių reformų, kurios atskleistų genialius Italijos gebėjimus“, – žurnalistams Liuksemburge sakė Ch. Lagarde.

Europos Komisija (EK) praeitą savaitę rekomendavo pradėti perviršinio deficito procedūrą prieš Italiją dėl ES fiskalinės drausmės taisyklių pažeidimų, nesugebant sumažinti valstybės skolos ir biudžeto deficito.

Pernai Italijos valstybės skola siekė 132 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Komisijos teigimu, Roma nesiėmė tinkamų veiksmų, kad skolą sumažintų iki 60 proc., kaip to reikalauja ES įstatymai.

 


Šiame straipsnyje: ItalijaTVFChristine Lagarde

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl tos Europos moterys taip panašios į arklius, ypač anglės ? Gal kažkada arkliai ten užnešė savo genų ?

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
O JI ŽVENGT NE PRADĖS.ATRODO PATS LAIKAS.

sita veikeja

sita veikeja portretas
savo draugeliui is es fondo pervede 400 milijonu€ ,paburbrjo visi ir nieko toliau dirba tai yra vagia!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių