Quantcast

TVF skirs Tanzanijai 1 mlrd. JAV dolerių paskolą

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) pirmadienį pranešė, kad suteiks Tanzanijai 1,046 mlrd. JAV dolerių (eurų) paskolą 40 mėnesių laikotarpiui, siekdamas padėti šaliai tvarkytis su karo Ukrainoje padariniais.

„Karo Ukrainoje padariniai stabdo laipsnišką Tanzanijos ekonomikos atsigavimą po COVID-19 pandemijos ir didina šalies vystymosi ir reformų iššūkius, trukdydami išnaudoti jos ekonominį potencialą“, – sakoma TVF pareiškime.

Dėl to TVF ekspertai mano, kad šiai Afrikos šaliai reikės padėti vykdyti reformas ir „panaudoti savo ekonominį potencialą“, priduriama pareiškime.

Tanzanija iš karto gaus 151,7 mln. dolerių ekvivalentą. Praeitų metų pabaigoje šalis jau gavo 567 mln. dolerių paskolą skubiausiems poreikiams patenkinti, kai dėl COVID-19 pandemijos smarkiai sulėtėjo jos ekonomikos vystymasis, ypač turizmo sektoriuje.

Dėl karo Ukrainoje visame pasaulyje smarkiai išaugo maisto ir degalų kainos, o kviečių kainų kilimas kelia „ypatingą nerimą“, nurodė TVF neseniai paskelbtoje ataskaitoje. Užsachario Afrikos šalys importuoja 85 proc. visų suvartojamų grūdų, o ypač daug jų tenka Tanzanijai, Dramblio Kaulo Krantui, Senegalui ir Mozambikui.

Pirmadienį paskelbtas projektas yra TVF išplėstinės kredito priemonės (Extended Credit Facility, ECF) dalis. Jis turėtų padėti finansuoti reformas, skirtas Tanzanijos finansiniam stabilumui didinti, viešosioms investicijoms vykdyti ir privačiajam sektoriui remti.

„Pripažindami, kad Tanzanijai pavyko pasiekti gerų rezultatų įgyvendinant reformas, direktoriai pritarė valdžios institucijų prašymams sudaryti ECF susitarimą, kad būtų patenkinti neatidėliotini finansavimo poreikiai“, – pareiškime cituojamas TVF pareigūnas Bo Li.

Be kitų tikslų, jis taip pat paminėjo, kad labai svarbu platesniu mastu tęsti skiepijimo kampanijas.


Šiame straipsnyje: TanzanijaTVFpaskola

NAUJAUSI KOMENTARAI

valio

valio portretas
jav nusipirko sali :), aciu doleris isgelbes visus, na kas toliau, gal kokia sri lanka ?

ogi

ogi portretas
taip /perkamos / teritorijos ir naikinamos tautos jav sionystu----
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių