Quantcast

Turkmėnijos lyderis paskyrė savo sūnų vienos iš provincijų gubernatoriumi

  • Teksto dydis:

Autoritariškas buvusios sovietinės Turkmėnijos lyderis savo sūnų paskyrė į svarbų regioninį postą, antradienį pranešė valstybinė televizija.

Gurbanguly Berdymuchamedovas savo sūnų Serdarą Berdymuchamedovą paskyrė šios gamtinių dujų turtingos valstybės Achalo provincijos, kurioje yra sostinė Ašchabadas, gubernatoriumi. Nuo sausio S. Berdymuchamedovas dirbo Achalo gubernatoriaus pavaduotoju.

Per valstybinę televiziją S. Berdymuchamedovas sakė, kad „dirbs dieną ir naktį, kad pateisintų valstybės vadovo pasitikėjimą“.

Dar anksčiau prezidentas savo sūnų buvo paskyręs užsienio reikalų viceministru.

Analitikai sako, jog tokia sparti karjera vyriausybėje rodytų, kad prezidentas rengia sūnų tapti būsimu politiniu įpėdiniu.

Artimi prezidentų giminaičiai dažnai lengvai gauna politinę valdžią buvusiose sovietinėse centrinės Azijos respublikose. Regione yra penkios musulmoniškos valstybės.

Teisių gynėjų grupės tikėjosi, kad po ekscentriškojo diktatoriaus Saparmurato Nijazovo mirties 2006 metais Turkmėnija atsivers pasauliui.

Vis dėlto buvęs stomatologas G. Berdymuchamedovas palaiko savo klestinčio lyderio kultą. Be kita ko, sostinėje Ašchabade stovi abu prezidentus vaizduojančios auksinės skulptūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
o ko čia stebėtis, Kauno caras atsivedė visą savo šeimyną ir nieko...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių