Quantcast

Turkijos prezidentas: Jeruzalė neparduodama

Turkijos vadovas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) ketvirtadienį pareiškė, kad Jeruzalė „neparduodama“, reaguodamas į šią savaitę Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pristatytą Artimųjų Rytų taikos planą.

„Jei sako – „šimtmečio sandoris“. Koks sandoris? Tai okupacijos projektas, – sakė R. T. Erdoganas Ankaroje. – Jeruzalė yra mūsų raudona linija... Jeruzalė neparduodama.“

„Niekam nederėtų taip begėdiškai sakyti „mes kažką duosime, o jūs tai paliksite mums“, – kalbėjo jis.  

R. Erdoganas, laikantis save palestiniečių teisių gynėju, jau anksčiau yra sakęs, kad šis Artimųjų Rytų taikos planas yra nepriimtinas.

D. Trumpas antradienį pristatė trejus metus rengtą taikos planą Izraelio ir palestiniečių konfliktui užbaigti. Jis numato, kad Jeruzalė liktų „nedaloma“ Izraelio sostinė.

Jeruzalės klausimas yra viena iš temų, temdančių ir taip gana įtemptus Turkijos ir Izraelio santykius.  

Turkų pareigūnai piktai reagavo į 2017 metais JAV prezidento priimtą sprendimą pripažinti Jeruzalę žydų valstybės sostinę ir perkelti ten Amerikos ambasadą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai ką, dabar turkai Izraelį puls?.. Tik kad - išmanūs ginklai (gauti iš JAV), lanku Izraelį apskries (bus kaip Argentinai su torpedomis Malvinų konflikte); raketos, gautos iš rusų, - tik savigynai (kas ir vėl - BŪTINA kai nešoki pagal žydų dūdelę.)

Anonimas

Anonimas portretas
Vel zydai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių