Quantcast

Turkijoje prasidėjo balsavimas vietos valdžios rinkimuose

  • Teksto dydis:

Turkijoje sekmadienį prasidėjo savivaldybių rinkimai, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai rytiniame  Dijarbakyre.

Balsavimas didžiuosiuose miestuose, įskaitant Ankarą ir Stambulą, prasidėjo valanda vėliau – 8 val. vietos (ir Lietuvos) laiku – ir baigsis 17 val.

Vietos valdžios rinkimuose visų akys kryps į Stambulą: prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano), kuris praėjusiais metais buvo perrinktas trečiajai kadencijai, sąjungininkai sieks susigrąžinti valdžią sostinėje.

Stambule kaunasi R. T. Erdogano Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) deleguotas buvęs aplinkos ministras Muratas Kurumas ir pasaulietinės Respublikonų liaudies partijos (CHP) atstovas Ekremas Imamoglu (Ekremas Imamohlus).

Manoma, kad pastarasis sieks Turkijos prezidento posto po to, kai 2028 metais baigsis R. T. Erdogano kadencija, tad perrinkimas mero rinkimuose būtų jam itin naudingas patikimo politiko reputacijai.

Turkijos rinkėjai renka merus, provincijų tarybų narius ir kitus vietos pareigūnus. Balsavimo biuletenis su 49 kandidatais į Stambulo merus yra beveik metro ilgio.

Turkijos pareigūnas: vykstant rinkimams per susirėmimus žuvo vienas žmogus, 12 sužeista

Turkijos pietryčiuose, kur daugiausia gyvena kurdai, per vietos rinkimus sekmadienį įvyko dviejų grupuočių susirėmimai, per kuriuos vienas žmogus žuvo, o 12 buvo sužeista, naujienų agentūrai AFP sakė vietos pareigūnas.

Incidentas, įvykęs kaime už 30 km nuo Dijarbakyro miesto, peraugo į smurtą ir buvo panaudoti ginklai, teigė pareigūnas. Viena kulka pataikė į vietos žurnalisto automobilį.


Šiame straipsnyje: Turkijarinkimaivietos valdžia

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių