Quantcast

Turkija pratęsė gamtinių dujų telkinių žvalgymo misiją

Turkija pareiškė pratęsianti gamtinių dujų telkinių žvalgymo misiją Viduržemio jūros rytuose, sukėlusią nesutarimus su kaimynine Graikija.

Turkijos dujų telkinių žvalgymo laivas „Oruc Reis“ turėjo misiją užbaigti šį ketvirtadienį, tačiau ji pratęsta iki spalio 27 d.

Rugpjūtį prasidėjo Turkijos ir Graikijos ginčas dėl gamtinių dujų telkinių žvalgymo Viduržemio jūros rytuose. Graikija reiškia pretenzijas į teritorinius vandenis aplink Kastelorizą, tačiau Turkija tvirtina, kad teisės į šiuos vandenis priklauso jai dėl ilgesnės pakrantės.

Ankara pirmą kartą „Oruc Reis“ kartu su karo laivais ginčijamuose vandenyse dislokavo rugpjūčio 10 d., nepaisydama Atėnų ir ES reikalavimo nutraukti misiją.

Rugsėjį „Oruc Reis“ buvo patrauktas iš ginčijamų vandenų, o Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas tuo metu tikino, kad patraukimu siekia suteikti galimybę diplomatiškai išspręsti nesutarimus.

Vis dėlto, Turkijos pareigūnai tvirtino, kad laive atliekami remonto darbai, po kurių jis sugrįš į Viduržemio jūros žvalgyti gamtinių dujų telkinius.


Šiame straipsnyje: Turkijadujų žvalgybaGraikija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių