Quantcast

Turkija neatitrauks karių, kurie dislokuoti prie Mosulo

  • Teksto dydis:

Turkija neatitrauks savo karių, kuriuos dislokavo netoli srities, kurią kontroliuoja „Islamo valstybės“ (IS) grupuotė, pareiškė vienas aukšto rango Turkijos pareigūnas, Irakui nurodžius nedelsiant atitraukti turkų pajėgas.

Turkija dislokavo iki 300 savo karių Bašikos rajone netoli Mosulo, pagrindinio džihadistų centro Irake, vadindama tai įprastu kariuomenės perdislokavimu, dalyvaujant irakiečių pajėgų apmokymo programoje, siekiant perimti miestą iš IS.

Tačiau sekmadienį Bagdadas nurodė Turkijai per 48 valandas išvesti savo pajėgas, sakydamas, kad į šalį jos buvo įvestos nelegaliai, ir grasindamas kreiptis į JT Saugumo Tarybą.

„Mes tikimės, kad jos pasiliks“, – sakė pareigūnas užsienio žiniasklaidos atstovams Stambule.

„Viskas priklausys nuo pasitarimų, tačiau greičiausiai mūsų pajėgos (ten) pasiliks, kaip žinome iš vietoje esančių mūsų pareigūnų, iš įvairių ten esančių grupuočių reikalavimų, iš to, ką aptariame su mūsų centrine vyriausybe ir iš to, ką aptarėme su Kurdistano regionine vyriausybe“, – sakė jis.

Pasak pareigūno, per praėjusią savaitę pajėgos buvo sustiprintos nuo 150 iki 300 karių, remiamų 20 tankų, Bašikos rajone į šiaurės rytus nuo Mosulo, kuris yra pagrindinis „Islamo valstybės“ (IS) džihadistų centras Irake ir kurį džihadistai užėmė 2014 metų birželį.

Pirmą kartą Turkija savo pajėgas toje bazėje dislokavo beveik prieš dvejus metus, suderinusi su Irako gynybos ministerija, treniruoti ir kurdų pešmergų, ir sunitų arabų pajėgas, kurios viliasi atkovoti Mosulą iš „Islamo valstybės“ kovotojų, pridūrė pareigūnas.

Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu (Achmetas Davutohlu) sekmadienį laiške savo kolegai Irako premjerui Haiderui al-Abadi (Haiderui Abadžiui) pareiškė, kad naujų pajėgų nebus dislokuojama, kol tai kelia nerimą Bagdadui, bet jau pasiųstų pajėgų ateitis lieka neaiški.

Interviu Turkijos televizijai „Kanal 24“ pirmadienį Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu (Meilutas Čavušohlu) taip pasakė: „Mes privalome apsaugoti savo karių saugumą, kai jie apmoko“ prie Mosulo esančias pajėgas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai sakai

tai sakai portretas
putleris nesijuoks paskutinis? manau, kad putleris su savo ekspansine politika jau net išsišiepti nebevalios, jam galas, nes visur jis prisidirbęs...

tas

tas portretas
pizdukas vis vaiposi.Na juokiasi tas kas juokias paskutinis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių