Quantcast

Turkija gamins rusišką vakciną „Sputnik V“

Viena turkų farmacijos įmonė ir Rusijos tiesioginių investicijų fondas (RDIF) pasirašė susitarimą dėl rusiškos vakcinos „Sputnik V“ gamybos Turkijoje.

Gamyba ateinančiais mėnesiais prasidės keliose vietose, sakoma pirmadienį paskelbtame bendrame RDIF ir turkų bendrovės „Viscoran Ilac“ pareiškime. Įmonė džiaugiasi, galėdama prisidėti prie tokio vertingo produkto gamybos, sakė „Viscoran“ valdybos pirmininkas Özturkas Oranas.

RDIF yra atsakinga už „Sputnik V“ tiekimą užsienio rinkai. Rusiška vakcina yra registruota ir naudojama daugelyje šalių. Rusijos Gamalėjos tyrimų instituto direktorius Aleksandras Gintsburgas pirmadienį sakė, kad intervalas tarp pirmosios ir antrosios „Sputnik V“ vakcinos dozės gali būti padidintas nuo trijų savaičių iki trijų mėnesių.

Turkija vakcinacijos kampaniją pradėjo sausio viduryje ir pirmiausiai naudoja kinų gamintojos „Sinovac“ vakciną. Sveikatos ministerijos duomenimis, 84 mln. gyventojų turinčioje šalyje jau panaudota 21,5 mln. vakcinos dozių. 8,2 mln. žmonių yra gavę abi dozes.

Turkijoje pastaruoju metu infekcijų skaičius auga.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SPUTNIK V JAU SKIEPIJASI 60 PASAULIO ŠALIŲ

SPUTNIK V JAU SKIEPIJASI 60 PASAULIO ŠALIŲ portretas
Prie jų jau prisijungė Brazilija. O Vengrija padarė tyrimus trijų pasaulyje gaminamų firmų veiksmingumą ir paskelbė, kad Sputnik V - patikimiausia vakcina. Štai taip ponai. Neabejoju, kad Europos didžiosios valstybės greitu laiku taip pat pripažins Sputnik V ir pati ją pradės gaminti. Tai neliečia Ukrainos ir Lietuvos, kurioms savo piliečiai mažiausiai rūpi. Svarbiausiai - Amerika...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių