Quantcast

Turkija atsisakė įsigyti Rusijos gamybos COVID-19 vakcinos

Turkijos sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca trečiadienį nurodė, kad jo šalis nepirks Rusijos gamybos vakcinos nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19, nes ji esą neatitinka laboratorinių standartų.

„Rusiškos vakcinos problema – kad ji neatitinka gerosios laboratorinės praktikos (GLP) standartų. Mūsų šalyje ši vakcina negalės gauti licencijos“, – interviu leidiniui „Haber Turk“ sakė F. Koca.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas anksčiau sakė, kad Turkija svarsto galimybių įsigyti COVID-19 vakcinų iš Rusijos ir Kinijos.

Galimybę įsigyti rusiškos vakcinos R. T. Erdoganas aptarė su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Turkijos lyderis taip pat sakė, kad jo šalis pati kuria vakciną nuo pandeminio koronaviruso.

Turkija jau užsakė 50 mln. dozių vakcinos iš Kinijos bendrovės „SinoVac“, taip pat veda derybas dėl JAV farmacijos milžinės „Pfizer“ ir jos partnerės Vokietijoje „BioNTech“ sukurtos vakcinos pirkimo.

Tuo metu Rusijos tiesioginių investicijų fondas (RFPI) trečiadienį teigė, kad pranešimai apie Turkijos atsisakymą pirkti rusišką vakciną yra melagingi ir kad derybos tebevyksta.

„Derybos su Turkija tęsiamos. [„Haber Turk“] pateiktos citatos yra melagienų pavyzdys“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo vieną RFPI šaltinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Tai kad jau paskelbė, kad feikas buvo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių