Quantcast

Tūkstančiai žmonių Europos miestuose dalyvavo protestuose prieš Turkijos puolimą

Tūkstančiai žmonių, kurių dalis šaukė „Erdoganas yra teroristas“, šeštadienį išėjo į Paryžiaus ir kitų Europos miestų gatves protestuodami prieš Turkijos vykdomą puolimą prieš kurdus Sirijoje.

Protestuotojai nešė kurdų vėliavą ir mojavo plakatais, ant kurių buvo parašyta „Trumpas = serijinis žudikas“, bei vadino Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą (Redžepą Tajipą Erdohaną) „tikruoju „Daesh“ lyderiu“, vartodami arabišką džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (SI) pavadinimą.

Organizatoriai sakė, kad „daugiau nei 20 tūkst. žmonių“ dalyvavo demonstracijoje Paryžiuje po to, kai šeštadienį Ankarą ėmė dar aktyviau pulti kurdų valdomus miestus šiaurės rytinėje Sirijos dalyje, nepaisant kylančios tarptautinių sankcijų grėsmės.

„Turkija vykdo invaziją į Rojavą (kurdų zoną Sirijos šiaurės rytuose), o Europa stebi“, – Paryžiaus centre vykusios protesto akcijos metu šaukė žmonės.

Vienos kurdų grupės Prancūzijoje atstovas paragino Jungtines Valstijas ir Europos Sąjungą įvesti sankcijas Turkijai.

Panašūs protestai vyko ir kituose Prancūzijos miestuose: Marselyje, Strasbūre, kur posėdžiauja Europos Parlamentas, Bordo, Lilyje ir Grenoblyje.

Turkija pradėjo puolimą po to, kai Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) nurodė amerikiečių karius išvesti iš Sirijos pasienio. Dėl to JAV prezidentas susilaukė kritikos bangos, nes iš esmės apleido ištikimus sąjungininkus, kurie prisidėjo prie JAV vadovaujamos kampanijos prieš IS.

Kurdų palaikymo protestai vyko ir Vokietijoje. Pavyzdžiui, Kelne tokioje akcijoje dalyvavo daugiau nei 10 tūkst. žmonių, skelbia naujienų agentūra DPA.

Keli šimtai žmonių dalyvavo protestuose ir Vengrijos sostinėje Budapešte prie Turkijos ir JAV ambasadų, ir žmonės skandavo „Trumpas-Orbanas-Erdoganas yra diktatoriai!“

Dešimtys kurdų taip pat žygiavo ir Kipro sostinėje Nikosijoje. Čia protestuotojai nešė plakatą su užrašu „Nebūkite kurdų tautos genocido bendrininkais.“

„Etninis valymas“

Tūkstančiai žmonių žygiavo Vienoje, o Atėnuose apie 1 800 žmonių, kaip skelbia vietos policija, mėgino žygiuoti prie Turkijos ambasados skanduodami „Erdoganas – teroristas“.

Panaši protesto akcija vyko ir Ciuricho senajame kvartale, skambant kurdiškai muzikai. „Turkijos armija, lauk iš Kurdistano, – šaukė protestuotojai. – Nutraukite terorą.“

Stokholme maždaug 5 tūkst. žmonių žygiavo iki Švedijos parlamento. Panašūs protestai vyko Hagoje, Varšuvoje ir Briuselyje.

„Turkija mėgina įvykdyti etninį valymą ir sustiprinti džihadizmą, kad... priverstų Vakarus klauptis“, – Paryžiuje sakė Kurdų demokratinės tarybos atstovas Agitas Polatas. – Nuo Turkijos kariuomenės invazijos pradžios iki tol „miegojusios“ „Daesh“ grupelės įvykdė išpuolių. Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos bet kokia kaina privalo įvesti konkrečių ekonominių sankcijų Turkijai.“

A. Polatas taip pat paragino Prancūziją atšaukti iš Turkijos savo ambasadorių.

Eitynėse Paryžiuje dalyvavo ir keli Prancūzijos kairiųjų pažiūrų ir žaliesiems atstovaujantys politikai.

„Tai, kas vyksta Sirijos šiaurės rytuose, yra istorinė nesąmonė, nes jie yra ištikimiausi Prancūzijos sąjungininkai“, – sakė radikalios kairiųjų pažiūrų partijos „La France Insoumise“ („Nepasidavusi Prancūzija“) narys Ericas Coquerelis (Erikas Kokerelis).

Žaliųjų partijos senatorė Esther Benbassa (Estera Benbasa) paragino Prancūziją nutraukti ginklų pardavimą Turkijai. Apie tokias priemones jau paskelbė Suomija, Vokietija, Norvegija ir Nyderlandai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hara

hara portretas
Kokias cia nuotraukas idejot? Ka rukot? Alio?!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Tai o kur tie supis.ti protestuotojai buvo 5 metus kai Sirijoje Islamo banditai milijonui krikscioniu galvas pjauste? Tylejo kaip subines nes banditai yra is Vakaru Europos valstybiu - Prancuzijos, Vokietijos, D.Britanijos , Albanijos, Ukrainos ir kitu buvusiu TSRS respubliku. Savo zudikus reikia saugoti - pravers terorui pries desiniuju partijas ir darbininku protestus.

>Tikrai

>Tikrai portretas
Nuo kada arabai-azijatai Europos valstybe? Cia, tipo, ir Izraelis Europos valstybe? Cha cha cha.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių