Quantcast

Tūkstančiai Šri Lankos gyventojų susigundė stebuklingu gėrimu nuo COVID-19

Tūkstančiai žmonių Šri Lankoje įsigijo tariamai stebuklingo gėrimo, kuris esą apsaugo nuo koronaviruso.

Tačiau nepaisant to, vienas ministras, kuris kartu su kitais aukštais politikais susigundė gėralu, atsidūrė ligoninėje. Piyalas Nishantha de Silva, kuris, be kita ko, atsakingas už švietimo klausimus, feisbuke parašė susirgęs Covid-19.

Gėralą paruošė įtakingas vadinamasis šventas žmogus, kuris tikino receptą gavęs iš induistų naikinimo deivės Kali. Gėrimas paruoštas iš medaus, muskato riešuto, kalendros ir kitų žolelių. Jo butelį buvo galima įsigyti už 11 eurų (2 500 rupijų).

Augaliniai gydomieji preparatai Šri Lankoje paplitę. Pas minėtą vyrą per keturias gėrimo pardavimo dienas gruodį apsilankė mažiausiai 15 000 žmonių, sakė vietos tarnybos atstovas.

Verslininkas savo „stebuklingą priemonę“ tai pat pardavinėjo įmonėms ir šventykloms, skelbia vietos žiniasklaida. Gėrimo paragavo ir politikai bei ministrai, įskaitant net sveikatos ministrę Pavithrą Wanniarachchi – nors jos ministerija gėralo neregistravo kaip vaisto. Dėl to ministrė sulaukė parlamentarų kritikos: ji esą suteikė klaidingų vilčių ir padrąsino žmones masiškai kreiptis į šventąjį vyrą.

Šri Lanka neseniai paskelbė nuo sausio 21 dienos vėl įsileisianti į šalį turistus. Šri Lankoje nuo pandemijos pradžios registruota palyginti mažai infekcijų – 53 750. Iš viso tarnybos registravo 270 mirčių. Tačiau tikrieji skaičiai gali būti gerokai didesni.

Šri Lanka smarkiai priklausoma nuo turizmo. Atvykėliams karantino prievolės nėra, tačiau jie turi pateikti neigiamą koronaviruso testą. Devynis mėnesius šalis neįsileido turistų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

LKL

LKL portretas
Dar vienas Uspaskich.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių