Quantcast

Tūkstančiai Malio sostinės gyventojų reikalavo prezidento atsistatydinimo

Tūkstančiai žmonių Malio sostinėje penktadienį surengė protestą, reikalaudami prezidento Ibrahimo Boubacaro Keitos (Ibrahimo Bubakaro Keitos) atsistatydinimo.

Opozicinių partijų ir dvasininkų raginimu susirinkę demonstrantai Bamake protestavo prieš korupciją, savavališkus areštus ir balandį įvykusių parlamento rinkimų organizavimą.

Jie taip pat ragino paleisti vieną pagrindinių Malio opozicijos lyderių Soumailą Cisse (Sumailą Sisę), kurį kovą rinkimų kampanijos metu pagrobė ginkluoti užpuolikai. Tą vietovę, kur jis buvo pagrobtas, kontroliuoja ekstremistų grupuotės, susijusios su „al Qaida“.

75-erių I. B. Keita šaliai vadovauja nuo 2013 metų.

Demokratijos ir stabilumo židiniu Afrikoje kažkada laikytame Malyje pastaraisiais metais buvo įvykdytas perversmas, kilo pilietinis karas ir vis vykdomi teroro aktai.

2012 metų pradžioje su „al Qaeda“ siejami ekstremistai buvo perėmę šalies šiaurėje esančios dykuminės teritorijos kontrolę, tačiau per prancūzų vadovautą karinę operaciją, kuri buvo pradėta vykdyti 2013 metų sausį, iš jos iš esmės buvo išstumti.

2015 metų birželį Malio vyriausybė pasirašė taikos susitarimą su kai kuriomis ginkluotomis grupėmis, tačiau džihadistai išlieka aktyvūs, o didelė šalies teritorija išlieka zona, kur negalioja jokie įstatymai.

Nepaisant šalyje dislokuotų JT taikdarių, didelio prancūzų karių kontingento bei penkių šalių sukurtų karinių pajėgų, džihadistų keliamas smurtas čia neslopsta.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
I ta Mali ir turi vykti "Vilniaus protestuojantys

...

... portretas
Lietuviai klusnesni, jie NET ve'Rygos atsistatydinimo viešai nereikalauja.

Anonimas

Anonimas portretas
Niekam neidomus tie...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių