Quantcast

Trys raketomis ginkluoti Rusijos laivai iš Baltijos jūros siunčiami į Juodąją

  • Teksto dydis:

Trys projekto „Varshavyanka“ povandeniniai laivai, ginkluoti sparnuotosiomis raketomis „Kalibr“, iki šių metų pabaigos bus perdislokuoti į Juodąją jūrą ir perduoti Rusijos Juodosios jūros kariniam laivynui.

„Iki šių metų pabaigos planuojama užbaigti trijų to paties tipo povandeninių laivų „Krasnodar“, „Kolpino“ ir „Veliky Novgorod“ bandymus bei perdislokuoti juos iš Baltijos į Juodosios jūros laivyną“, – pranešė sekmadienį naujienų agentūrai „Interfax“ Juodosios jūros karinio laivyno atstovas.

Pirmieji trys Juodosios jūros laivynui pastatyti 636.3 projekto povandeniniai laivai „Novorossiysk“, „Rostov-na-Donu“ ir „Stary Oskol“ jau atvyko į bazę, kur jų įgulos sekmadienį dalyvavo iškilmingame 111-ųjų Rusijos povandeninio laivyno metinių minėjime.

636.3 projekto povandeniniai laivai priklauso trečiajai kartai ir iš esmės yra patobulintos 636 ir 877 projektų versijos. Laikomi tyliausiais pasaulyje, Vakaruose jie vadinami „Black Hole“ (Juodosios skylės) klasės laivais.

Po vandeniu naujųjų laivų greitis gali siekti 20 mazgų, panirti jie gali iki 300 metrų, plaukiojimo autonomiškumas – 45 paros, įgulą sudaro 52 nariai, vandentalpa – apie 4000 tonų.

636.3 projekto povandeniniai laivai yra apginkluoti raketomis „Kalibr-PL“ ir aprūpinti moderniausia radioelektronine ranga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių