Quantcast

Tokijo olimpiados vadovas dėl seksistinių pastabų atsistatydins

Tokijo olimpiados vadovas Yoshiro Mori (Joširas Moris) atsistatydins dėl seksistinių pastabų, sukėlusių pasipiktinimą Japonijoje ir užsienyje, pranešta ketvirtadienį.

Daugelis didelių Japonijos žiniasklaidos priemonių remdamosi anoniminiais šaltiniais pranešė, jog Y. Mori informavo pareigūnus apie savo norą atsistatydinti ir ketina viešai tai paskelbti per olimpiados organizatorių susitikimą penktadienį.

Netaktiškais komentarais garsėjantis 2020 metų Tokijo olimpiados bosas jautė vis didesnį spaudimą dėl praėjusią savaitę pareikštų pastabų, kad moterims „sunku“ kalbėti glaustai.

83 metų Y. Mori atsiprašė, bet ir vėl sulaukė pasmerkimo tolesniais tvirtinimais, jog jis girdėjo skundų, kad moterys labai ilgai kalba.

Y. Mori komentarus smerkė politikai ir sporto žvaigždės. Svarbūs rėmėjai taip pat sakė, kad tokios pastabos prieštarauja olimpinei dvasiai.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) nurodė, jog laiko šį klausimą jau išspręstu, bet stiprėjant priešiškai reakcijai sakė, kad Y. Mori pastabos yra „visiškai nederamos“.

Ginčas seksizmo klausimu tapo dar vienu galvos skausmu olimpiados organizatoriams ir pareigūnams, bandantiems sklaidyti visuomenės susirūpinimą dėl žaidynių organizavimo šią vasarą, toliau siaučiant pandemijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tuomet

tuomet portretas
tokiam kaip socmajauskis reiketu nusimuilint i savo tevu lizda;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių