Quantcast

Tokijo olimpiados organizatoriai neigia gandus apie žaidynių atšaukimą

Tokijo olimpinių žaidynių organizatoriai antradienį leido suprasti neteikiantys reikšmės sociologiniam tyrimui, kurio rezultatai rodo mažėjančią visuomenės paramą olimpiadai, ir sakė, jog pranešimas, esą ateinantį mėnesį gali būti svarstoma atšaukti žaidynes, yra „melagiena“.

Šie komentarai paskelbti likus mažiau nei 200 dienų iki atidėtos 2020-ųjų olimpiados pradžios, Tokijo regione dėl išaugusio sergamumo koronavirusine infekcija galiojant ekstremaliajai padėčiai ir daugybei pasaulio valstybių kovojant su koronaviruso protrūkiais.

Tokijo olimpiados organizacinio komiteto vadovas Toshiro Muto savo naujametiniame kreipimesi į darbuotojus stengėsi palankioje šviesoje pateikti sekmadienį paskelbtus naujienų agentūros „Kyodo“ atliktos apklausos rezultatus, kurie parodė, kad 45 proc. respondentų nori, kad žaidynės būtų dar kartą atidėtos, o 35 proc. pasisako už jos atšaukimą.

„Žmonių, raginančių jas atšaukti, skaičius padidėjo tik maždaug 5 proc.“, – sakė T. Muto.

„Žmonių, raginančių jas atidėti, gerokai padaugėjo, bet tai reiškia, kad tie žmonės vis tiek nori, kad olimpiada būtų surengta“, – kalbėjo jis.

„Žinoma, kad ji įvyktų, turime užtikrinti, kad surengsime saugias žaidynes, kurių metu bus taikomos kovos su virusu priemonės. Jei galvosime apie tai šiuo požiūriu, tvirtai tikiu, kad vis daugiau žmonių tam pritars“, – sakė T. Muto.

Jis taip pat pavadino „melagiena“ Japonijos žiniasklaidos pranešimą, esą Tarptautinis olimpinis komitetas ir 2020-ųjų Tokijo olimpiados organizacinis komitetas vasarį svarstys žaidynių likimą.

„Kai pasirodo tokio pobūdžio pranešimų, kai kurie žmonės dėl jų gali sunerimti“, – sakė T. Muto.

„Noriu pasakyti, kad tikrai apie tai negalvojame ir šie pranešimai yra klaidingi“, – pabrėžė jis.

Japonijos vyriausybė ketina skelbti ekstremaliąją padėtį dar keliuose regionuose, o Tokijo regione sporto renginių žiūrovų skaičių jau anksčiau apribojo iki 5 tūkst. arba iki 50 proc. vietų mažesnėse erdvėse.

2020-ųjų Tokijo olimpiados organizacinis komitetas parengė virtinę gairių, kurios, ant jo, leis surengti saugias žaidynes be vakcinų nuo pandeminio koronaviruso.

„Manau, tai nuostabi organizacija, – sakė T. Muto. – Anksčiau istorijoje nebūta atidėjimo, ir tas vienas žodis „atidėjimas“ nenusako milžiniško darbo, kurį reikia atlikti.“

„Dar turime daug nuveikti, tačiau jau įveikėme nemažai kliūčių, ir tai mums, kaip organizaciniam komitetui, įkvepia daug pasitikėjimo“, – kalbėjo jis.

Japonijoje skiepijimas nuo pandeminio koronaviruso turėtų prasidėti ne anksčiau kaip vasario pabaigoje.

Japonijos žiniasklaida pranešė, kad ministras pirmininkas Yoshihide Suga ir milijardierius filantropas Billas Gatesas antradienį sutarė, kad siekiant surengti saugias žaidynes, vakcinomis nuo pandeminio koroinaviruso turėtų būti aprūpintos besivystančios šalys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kovidėdų Skiepelis

Kovidėdų Skiepelis portretas
Bus tos žaidynės- be žiūrovų, su kaukėmis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių