Quantcast

Th. May: parlamento paramos nepakanka trečiam balsavimui dėl „Brexit“ sutarties

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės premjerė Theresa May (Tereza Mei) pirmadienį pareiškė, jog parlamente „vis dar nepakanka paramos“, kad būtų galima surengti trečią balsavimą dėl „Brexit“ susitarimo.

„Šiuo metu vis dar nepakanka paramos Bendruomenių Rūmuose, kad susitarimas būtų sugrąžintas trečiam balsavimui“, – parlamente pareiškė premjerė.

Ji tebesitiki, kad situacija per šią savaitę dar pasikeis.

Praėjus beveik trejiems metams po referendumo, kuriame britai nubalsavo už išstojimą iš Europos Sąjungos, bloko lyderiai praėjusią savaitę perėmė „Brexit“ grafiko kontrolę, kad išvengtų chaotiško išstojimo šio mėnesio pabaigoje sutrikdant didžiausią pasaulyje prekybos bloką ir labai pakenkiant Britanijai.

Dvejus metus Britanijos išstojimo data buvo 2019 metų kovo 29-oji. Dabar, jei JK parlamentas pritars Th. May su bloku suderintam susitarimui, šalis išstos gegužės 22-ąją. Jei ne, JK iki balandžio 12 dienos turės pasakyti ES lyderiams, ką planuoja daryti: išstoti be sutarties, atšaukti „Brexit“ ar numatyti naują kelią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Nežinau kaip jūs,bet aš šioje boboje įžvelgiu Putino sindromą.Nori įrodyti,kad britai pranašesni pasaulyje,nors beveik pusė britų save laiko tokiais pat,kaip ir likusieji europiečiai.Jie ne pranašesni bet išlikę imperijos mąstysenos lygio,net lėlę iš tų laikų išsisaugojo-karalienę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių