Quantcast

Th. May: Britanija 2019 metais gali įveikti sunkumus

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės premjerė Theresa May (Tereza Mei) pirmadienį skelbdama savo naujametinę kalbą pabrėžė, kad jos šalis 2019 metais gali įveikti sunkumus ir optimistiškai judėti pirmyn“, jei parlamentas pritars jos planui dėl „Brexit“ sąlygų.

„Naujieji metai yra laikas žvelgti į ateitį. 2019-aisiais JK atvers naują puslapį“, – pareiškė vyriausybės vadovė, Didžiajai Britanijai ruošiantis išstoti iš bloko kovo 29-ąją.

„Mano išsiderėtas susitarimas dėl „Brexit“ leis įgyvendinti Britanijos žmonių balsavimo rezultatus, ir per ateinančias kelias savaites turėsime priimti svarbų sprendimą. Jei parlamentas pritars susitarimui, Britanija galės įveikti sunkumus“, – teigė ministrė pirmininkė.

Dauguma britų įstatymų leidėjų nepritaria Th. May pasiektam susitarimui su Europos Sąjunga.

Jie ateinančią savaitę svarstys „Brexit“ sutartį, o kitą savaitę – balsuos, ar ją patvirtinti.

Pasak premjerės, 2016-ųjų referendumas dėl narystės ES buvo „skaldantis“, „bet visi mes norime, kas geriausia savo šaliai, ir 2019-ieji gali būti metai, kai paliksime nuošalyje savo nesutarimus ir drauge judėsime pirmyn, naujos stiprios partnerystės su mūsų kaimynais ir likusiu pasauliu link“.

Ji pridūrė, jog Britanijai išstojus iš ES konservatorių vyriausybė galės sutelkti dėmesį į ekonomikos skatinimą, naujų rinkų paiešką ir būsto plėtrą, o Bendrijoje galiojantis laisvas žmonių judėjimas bus pakeistas pretendentų kvalifikacija pagrįsta imigracijos sistema.

„Kartu galime atverti naują puslapį su optimizmu ir viltimi“, – kalbėjo Th. May.

Dauningo gatvės vienas atstovas atskleidė, kad Londonas ir toliau diskutuoja su Briuseliu, o premjerė stengiasi užsitikrinti „teisinių ir politinių garantijų“.

Th. May „bendrauja su Europos lyderiai ir darys tai ruošiantis balsavimui“ dėl „Brexit“ sutarties, pridūrė atstovas.

„Jos prioritetas yra gauti garantijų, kurių nori išgirsti parlamentarai prieš tą balsavimą. Vis dar lieka darbo, o derybos tęsiasi“.

Tuo metu opozicinės Leiboristų partijos vadovas Jeremy Corbynas (Džeremis Korbinas) socialiniame tinkle „Twitter“ pavadino Konservatorių partijos atsaką į „Brexit“ „visiška netvarka“.

„Po aštuonerių kenksmingos torių nesėkmės metų turime susiskaldžiusią šalį, kur milijonai vos suduria galą su galu“, – tvirtino jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Pati Britanija yra skestantis 'titanikas'.

...

... portretas
Protingi britai, ŽINO kad skęstantį laivą reikia laiku palikt ir kiek galint toliau nuo skendimo vietos nuplaukt.

Emigrantas

Emigrantas portretas
O man atrodo, kad 2019m, kils dar daugiau sunkumų britams! Pagyvensim - pamatysim!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių