Quantcast

Tėvai pakraupę – mokyklos tualetuose įrengtos kameros

  • Teksto dydis:

Vienos Anglijos mokyklos auklėtinių tėvai pasipiktino sprendimu įstaigos tualetuose įrengti vaizdo stebėjimo kameras. Vadovybė gina tokį ėjimą ir atkerta – tai padės išvengti įvairių bėdų.

Žinia apie Durhamo grafystėje esančios Framwellgate vidurinės mokyklos tualetuose įrengtas kameras po visą šalį pasklido po to, kai vienos mokinės tėvas apie tai pranešė vietos spaudai.

Anot Andy Blacko, taip pasielgta nepasitarus su tėvų bendruomene, be to, kameros tualetuose pažeidžia vaikų privatumą.

„Su mumis niekas nesitarė. Jie sako, kad kameros skirtos patyčių prevencijai, tačiau tam užtektų kamerų prie durų – matyti, kas įeina į tualetą ir išeina. Nereikia jų dėti ten, kur ypač mergaitės jaučiasi visiškai netrikdomos.

Mano dukrai – 14 metų, ji priblokšta minties, kad mokykla jos elgesį stebės net tualete. Ji sakė, jog neis į tualetą ir lauks, kol galės sugrįžti namo“, – pasakojo vyras leidiniui „The Northern Echo“.

Jis taip pat išreiškė susirūpinimą dėl to, kam bus pavesta stebėti kamerų įrašus ir kaip jie bus apsaugoti nuo pašalinių akių.

Tėvai reikalauja, kad kameros iš tualetų būtų pašalintos iki mokslo metų pradžios – rudens semestras prasideda jau šią savaitę.

Tačiau mokyklos direktorius Andy’us Byersas gina šį sprendimą ir nesiruošia vykdyti tėvų reikalavimo. Vadovas informavo, kad kameros įrengtos taip, jog vaikų privatumui nekeltų grėsmės – jos neaprėpia kabinų ir nukreiptos į patalpą, kurioje yra kriauklės rankoms plauti.

„Vaikų tualetai yra vienintelė neprižiūrima vieta, kurioje mokyklos darbuotojai užsuka retai. Mes turime pareigą rūpintis vaikais ir juos apginti, apsaugoti nuo patyčių ir vandalizmo.

Yra nemažai vaikų, kurie mums sakė, jog į tualetą eiti bijo vien dėl to, kad ten trinasi kai kurie mokiniai.

Per vasarą išleidome nemažai pinigų sulaužytų tualetų remontui“, – argumentavo kamerų įrengimą direktorius.

A. Byersas atsakė, kad kamerų įrašai bus peržiūrimi tik incidentų atvejais, o jeigu užfiksuoti vaizdai bus reikalingi peržiūroms, tėvai apie tai bus informuoti.

Jis sakė, kad mokykla neprivalo dėl tokių sprendimų konsultuotis su tėvais, todėl jokios bendruomenės taisyklės nebuvo pažeistos.

Jungtinėje Karalystėje jau buvo kilęs panašus ginčas – 2018 metais dėl to atliktas atskiras tyrimas, o parlamentui atskaitingas Informacijos komisaro biuras (Information Commissioner’s Office) konstatavo, jog tokia saugumo priemonė gali būti taikoma, jeigu kameros nėra nukreiptos tiesiogiai į kabinas.

„Bet kuri mokykla, kuri svarsto kamerų naudojimo galimybę, privalo pateisinti tokią priemonę ir įvertinti – ar ji proporcinga, ar ji būtina, ar to negalima pasiekti kitomis priemonėmis“, – teigiama minėto tyrimo išvadose.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/svietimas/tevai-pakraupe--mokyklos-tualetuose-irengtos-kameros


Šiame straipsnyje: kamerostualetaimokyklaanglija

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi ne kabinose

taigi ne kabinose portretas
įrengtos tos kameros, ko čia aikčioti.

Stal

Stal portretas
Teisingai įrengtos tos kameros, privatumui nekenkia niekaip. Užtat bus puiki prevencinė priemonė sutrukdyti kai kuriems mokiniams užsiimti ten įstatymais uždraustais dalykais.

LGBT pedofilai stebes

LGBT pedofilai stebes portretas
kaip vaikuciai kakoja ir sysioja....matyomai SEIME IR VYRIAUSYBEJ bus steigiamas specialus LGBT ,,,PEDOFILU,, PEDAGOGU mokyklu sikinyku stebetoju - komisija
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių