Quantcast

„Tesla“ leido atsiskaityti už automobilius bitkoinais

„Tesla“ nuo šiol priima bitkoinus kaip atsiskaitymo formą už elektromobilius, trečiadienį paskelbė JAV gamintojos vadovas Elonas Muskas.

Naujienos išaugino bitkoino kursą, kuris apie 13 val. 10 min. Grinvičo (15 val. 10 min. Lietuvos) laiku buvo padidėjęs 4,3 proc., iki 56 802 dolerių (48 001 euro).

„Nuo šiol galite įsigyti „Tesla“ (automobilį) atsiskaitydami bitkoinais“, – tviteryje teigė E. Muskas. Taip bendrovė įgyvendino nuo vasario žadėtą planą pradėti priimti bitkoinus kaip atsiskaitymo formą.

„Tesla“ internetinės svetainės lankytojams renkantis atsiskaitymo būdą, nuo šiol bus matoma ir bitkoinų parinktis.

Tačiau pirkėjų, pasirenkančių šį atsiskaitymo būdą, gali būti prašoma „pateikti papildomos informacijos, kad galėtume patvirtinti jūsų tapatybę“, nurodoma „Tesla“ svetainės „sąlygų ir taisyklių“ skiltyje.

„Visų prekių kaina pateikiama JAV doleriais, – priduriama svetainėje. – Jei pasirenkate atsiskaityti bitkoinais, turite sumokėti tokią bitkoinų sumą, kuri būtų lygiavertė JAV dolerio pirkimo kursui.“

E. Muskas tviteryje teigė, kad „Tesla“ gali priimti ir tiesioginius apmokėjimus bitkoinais ir šios sumos „išliks bitkoinais ir nebus konvertuotos į dekretinius (fiat) pinigus“.

„Tesla“ vasarį paskelbė apie planus priimti šią kriptovaliutą kaip atsiskaitymų būdą. Kompanija taip pat paskelbė, kad investavo į bitkoiną 1,5 mlrd. dolerių.

„Tesla“ pranešimas kartu su panašiais kitų bendrovių, kaip „Mastercard“ žingsniais priimti kriptovaliutą kaip atsiskaitymo būdą 2021 m. išaugino bitkoino vertę iki precedento neturinčio lygio.

Bitkoino kursas šiuo metu svyruoja netoli anksčiau šį mėnesį pasiekto visų laikų rekordo, siekiančio 61 742 dolerius.

 


Šiame straipsnyje: TeslabitkoinaiElonas Muskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių