Quantcast

Tęsiantis protestams, Kanada įvedė sankcijas Irano moralės policijai

Kanada pirmadienį paskelbė sankcijas Irano pareigūnams dėl kruvino susidorojimo su protestais, kuriuos išprovokavo moralės policijos suimtos jaunos moters mirtis.

„Taikysime sankcijas dešimtims asmenų ir subjektų, įskaitant vadinamąją Irano moralės policiją“, – spaudos konferencijoje sakė ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo).

„Su visais kanadiečiais prisijungiame prie milijonų žmonių visame pasaulyje, reikalaujančių, kad Irano vyriausybė įsiklausytų į savo žmones, nutrauktų represijas prieš laisves ir teises ir leistų moterims bei visiems iraniečiams gyventi ir taikiai reikšti savo nuomonę“, – pridūrė jis.

Tuo pat metu Kanados užsienio reikalų ministrė Melanie Joly (Melani Žoli) Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje išreiškė paramą Irano moterims sakydama kalboje, kad jų protestai „buvo pasitikti areštais ir kulkomis“.

„Sveikiname jų drąsą ir kartu su jomis siunčiame tvirtą žinią, kad moterų teisės yra žmogaus teisės“, – sakė M. Joly.

Nuo kurdės M. Amini mirties areštinėje prieš 10 dienų buvo suimta daugiau kaip 1,2 tūkst. demonstrantų, taip pat reformų šalininkų ir žurnalistų. Remiantis oficialiais duomenimis, žuvo mažiausiai 41 žmogus.

Valstybinė televizija parodė filmuotą medžiagą apie „riaušininkus“ šiaurės ir vakarų Teherano bei „kai kurių provincijų“ gatvėse ir sakė, kad jie padeginėjo viešąjį ir privatų turtą.

22 metų M. Amini mirė kelios dienos po to, kai buvo sulaikyta, nes esą pažeidė taisykles, pagal kurias privaloma dėvėti gerai priglundantį hidžabą. Pagal šias taisykles, be kita ko, draudžiama dėvėti suplėšytus džinsus ir ryškiaspalvę aprangą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarimas

Patarimas portretas
Papūskit jus ten Kanadoj Iranui kur nesueina. Persai tik pažvengs dėl to....jau 40 metų jie bbd ant tų sankcijų. Ir toliau dės.

Arijas

Arijas portretas
Uz dronu pardavima orkams, iranas turi buti istremtas i pasaulio uzribi!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių