Quantcast

Televizija: prekeivis ginklais V. Butas atvyko į Rusiją

  • Teksto dydis:

Viktoras Butas, liūdnai pagarsėjęs prekeivis ginklais, kuris Jungtinėse Valstijose buvo nuteistas 25 metus kalėti, bet buvo iškeistas į amerikiečių moterų krepšinio žvaigždę Brittney Griner (Britni Grainer), ketvirtadienį atvyko į Rusiją, pranešė Rusijos valstybinė televizija.

„Nesijaudink, viskas gerai, labai tave myliu“, – pasakė jis savo motinai Raisai per valstybinę televiziją transliuotame reportaže. Su savo šeima jis pasikalbėjo, kai lėktuvas, kuriuo jis skrido, nusileido viename iš Rusijos oro uostų pasipildyti degalų.

Kiek anksčiau ketvirtadienį jo motina padėkojo prezidentui Vladimirui Putinui už sūnaus išlaisvinimą.

Jis buvo išlaisvintas „mūsų prezidento dėka“, sakė Raisa But per televiziją.

„Esu tokia dėkinga. Žemai lenkiuosi Rusijos užsienio reikalų ministerijai ir jos vadovui Lavrovui Sergejui Viktorovičiui“, – pareiškė ji.

R. But taip pat sakė esanti dėkinga „geriesiems žmonėms“ Jungtinėse Valstijose.

„Negalima sakyti, kad visi jie yra blogi“, – pridūrė ji.

V. Buto žmona Ala sakė, kad jo išlaisvinimas yra „tikra Naujųjų metų dovana“.

Jis turėtų atvykti į Maskvą vėliau ketvirtadienį.

2012-aisiais V. Butas buvo nuteistas 25-eriems metams kalėti Jungtinėse Valstijose po to, kai buvo apkaltintas ginklų pardavimu sukilėliams kai kuriuose kruviniausiuose pasaulio konfliktuose.

V. Butas dėl ginklų pardavimo karo draskomoms Angolai ir Liberijai buvo pramintas „mirties pirkliu“.

Rusijos žmogaus teisių ombudsmenė Tatjana Moskalkova prekeivį ginklais pavadino „nuostabiu žmogumi, kuris tapo Amerikos insinuacijų auka“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dar vienas svolacius,

o

o portretas
konfliktas ukrainoje baisis kai Trumpas grizes teiseton valdzion isformuos NATO PSO JT SNO FARM ir kt feikinius objektus su visa riuvancia zydbankiu struktura remiancia karus ir terorizma ???===

o

o portretas
kas is to ar mum aktualu ? aktualiau butu saikos politgriovimo maratonas kuri taip uoliai vykdo kgb liekanos ir ne rus o zydpaslapties formate kurio gal dar ne visi zino nes tai janutienes PN ?=
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių