Quantcast

Teksaso gubernatorius atšaukė reikalavimą dėvėti kaukes, leido atsidaryti įmonėms

Teksaso gubernatorius Gregas Abbottas (Gregas Ebotas) antradienį atšaukė valstijoje galiojusi reikalavimą dėvėti apsaugines kaukes ir pabrėžė, kad dėl kovos su koronavirusu priemonių suvaržytoms įmonėms nuo šiol leidžiama veikti „100 proc.“ pajėgumu.

„Beveik pusmetį dauguma verslų veikė 75 ar 50 proc. pajėgumu. Per tą laiką per daug teksasiečių neteko galimybių įsidarbinti“, – pareiškė G. Abbottas.

„Pernelyg daug mažų įmonių savininkų tapo sunku apmokėti sąskaitas“, – pažymėjo respublikonas gubernatorius, sakydamas kalbą Laboko prekybos rūmuose.

„Tai turi baigtis. Atėjo laikas atverti Teksasą 100 procentų, – pabrėžė jis, plojant ir džiūgaujant auditorijai. – Bet kuri atsidaryti norinti įmonė turėtų atsidaryti.“

Tai turi baigtis. Atėjo laikas atverti Teksasą 100 procentų.

Anot G. Abboto, jis nusprendė atšaukti suvaržymus, nes valstija dabar turi pakankamai vakcinų nuo COVID-19, taip pat geresnius testavimo ir gydymo pajėgumus.

„Teksasas dabar turi įrankius, leidžiančius apsaugančius teksasiečius nuo viruso“, – sakė jis.

Antroje pagal gyventojų skaičių JAV valstijoje G. Abbotas reikalavimą dėvėti kaukes įvedė prieš aštuonis mėnesius.

Anot gubernatoriaus, įsakas, panaikinantis jo ankstesnius nurodymus dėl kovos su COVID-19 priemonių, įsigalioja trečiadienį.

G. Abbotas nusprendė naikinti apribojimus, nepaisydamas Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) vadovės Rochelle Walensky (Rošel Volenski) pirmadienį padaryto perspėjimo dėl tokio žingsnio galimų pasekmių.

„Esu labai sunerimusi dėl pranešimų, kad daugiau valstijų atšaukia tikslingas visuomenės sveikatos apsaugos priemones, kurias rekomenduojame siekdami apsaugoti žmones nuo COVID-19“, – nurodė R. Walensky.

„Tebesu labai susirūpinusi dėl galimo pandemijos trajektorijos pasikeitimo“, – sakė ji.

„Dar neatėjo laikas švelninti gyvybiškai svarbių apsaugos priemonių, kurios, kaip žinome, gali sustabdyti COVID-19 plitimą“, – pridūrė CDC vadovė.

„Toliau dėvėkime gerai priglundančias kaukes ir imkitės kitų visuomenės sveikatos apsaugos veiksmų“, – pabrėžė R. Walensky.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių