Quantcast

Teismas: už Kremliaus naratyvo neatitinkančių komentarų paskelbimą nuteistas rusas dingo

Vienišas tėvas, kuriam antradienį buvo skirtas dvejų metų įkalinimas už tai, kas vadinama Rusijos kariuomenės diskreditavimu, pabėgo iš namų arešto, pranešė pareigūnai.

„Nuosprendis buvo perskaitytas kaltinamajam nedalyvaujant, nes jis dingo ir neatvyko į posėdį“, – naujienų agentūrai AFP sakė Jefremovo miesto teismo atstovė spaudai Jelena Michailovskaja.

Teismas antradienį nuteisė Aleksejų Moskaliovą dėl jo komentarų apie Maskvos karą Ukrainoje.

54-erių vyras buvo pripažintas kaltu dėl kariuomenės diskreditavimo socialinėje žiniasklaidoje, jam skirta dvejų metų įkalinimo bausmė, po teismo posėdžio į pietus nuo Maskvos esančiame mieste AFP patvirtino jo advokatas Vladimiras Bilijenka.

Praėjusiais metais Rusijos pareigūnai iškėlė baudžiamąją bylą A. Moskaliovui, kai jo 13-metė dukra Marija mokykloje nupiešė piešinį, kuriame šalia Rusijos vėliavos pavaizduotos raketos, nukreiptos į moterį ir vaiką, stovinčius prie Ukrainos vėliavos.

Mokyklos direktorė kreipėsi į policiją. Ši vėliau pranešė, kad mergaitės tėvo socialinių tinklų paskyrose rado komentarų su kritika Maskvos puolimui Ukrainoje.

Kovo pradžioje pareigūnai apgyvendino Mariją nepilnamečių „reabilitacijos centre“, o A. Moskaliovui buvo skirtas namų areštas.

Nuo tada, kai prieš metus prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė karius į Ukrainą, vieša Maskvos puolimo provakarietiškoje šalyje kritika buvo uždrausta.

Pasak V. Bilijenkos, jį nustebino ir šokiravo A. Moskaliovo dingimas. „Taip nutiko pirmą kartą per mano karjerą“, – sakė advokatas.

Jis pridūrė, kad A. Moskaliovo duktė dabar „per mėnesį“ gali būti išsiųsta į vaikų namus.

A. Moskaliovo atvejis patraukė visos šalies dėmesį, internete atsirado peticija su raginimu grąžinti vyrui dukrą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių