Quantcast

Teismas konfiskavo iš V. Medvedčiuko žmonos turto už daugiau nei 11 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Remiantis nacionalinės Ukrainos saugumo tarnybos duomenimis, teismas konfiskavo Oksanos Marchenko, Viktoro Medvedčiuko žmonos, turtą. V. Medvedčiukas įtariamas išdavyste ir rusų karių rėmimu, pranešė „Ukrinform“.

„Pasak Nacionalinio Saugumo, teismas nusavino turtą iš O. Marchenko. Ji įtariama rėmusi okupantų grupuotes. Bendra turto vertė siekia daugiau nei 440 mln. Ukrainos grivinų. Teismo sprendimu konfiskuotos ir gamyklos „Dniprospetsstal“ akcijos. Šitas akcijas O. Marchenko valdė per ofšorines kompanijas“, – rašyta raporte.

Pabrėžiama, kad „ši strategiškai svarbi įmonė specializuojasi industrinių metalų ir jų produktų gamyboje. Turto konfiskavimas užkirs kelią išgrobstyti turtą, jį užrašant netikriems asmenims, be to, dabar bus galimybė šį turtą realizuoti valstybės naudai“.

Valstybės Saugumo Tarnyba priminė, kad 2023 metų vasario mėnesio pabaigoje, pasak SBU, O. Marchenko nuosavybė, verta daugiau nei 5,6 mlrd. Ukrainos grivinų, buvo konfiskuota.

SBU tyrėjai jai viešai paskelbė įtarimus dėl siekio pakeisti ar nuversti konstitucinę tvarką ar valstybės valdžią, keisti teritorines Ukrainos ribas.

Tyrimas jau pradėtas, siekiama įrodyti pareikštus įtarimus ir atvesdinti į teismą kaltininkus.

Ukrinform pranešė, kad vasario 7 d. O. Marchenko buvo pranešta, kad ji įtariama finansavusi Ukrainos konstitucinės santvarkos perversmą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeViktoras Medvedčiukasperversmasfinansavimaskaltinimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių