Quantcast

V. Putinas: antradienį baigiamas dėl koronaviruso paskelbtas „nedarbo laikotarpis“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį paskelbė, kad dėl koronaviruso pandemijos šalyje paskelbtas nedarbo laikotarpis atšaukiamas nuo antradienio.

„Nuo rytojaus, gegužės 12 dienos bendras visai šaliai ir visoms ekonomikos šakoms nedarbo dienų laikotarpis baigiasi“, – per televiziją sakė V. Putinas, bet pridūrė, kad atskiri Rusijos regionai galės palikti suvaržymus, jeigu jie reikalingi padėčiai dėl koronaviruso suvaldyti.

Be to, pasak prezidento, „visos taikomos priemonės, apie kurias klabėjau anksčiau, leidžia mums pereiti prie kito kovos su epidemija etapo ir pradėti palaipsniui išeiti iš suvaržymų režimo“.

„Šis etapas turi esminių ypatumų. Visų pirma, toks išėjimas negali [įvykti] vienu metu, tai reikia daryti palaipsniui, atsargiai, žingsnis po žingsnio. Be to, išėjimas arba suvaržymų režimo švelninimas turi vykti griežtai laikantis visų sanitarinių reikalavimų, užtikrinančių žmonių saugumą“, – pabrėžė V. Putinas.

„Esame visi suinteresuoti, kad ekonomika greitai sugrįžtų prie įprasto režimo“, – kalbėjo prezidentas.

Pasak V. Putino, pirmiausiai reikia atnaujinti darbą statybų, žemės ūkio ir energetikos sektoriuose.

„Epidemija ir su ja susiję suvaržymai padarė didelį poveikį ekonomikai ir pakenkė milijonams mūsų piliečių“, – sakė jis.

Tačiau žmonėms pradedant grįžti į darbą masinių renginių draudimas išliks, taip pat bus privalu laikytis išliks.

Prezidentas taip pat pabrėžė, kad „mūsų šalis yra didelė, epidemiologinė padėtis regionuose skiriasi. Mes ir anksčiau atsižvelgėme į šį faktorių, o kitame etape turime elgtis dar subtiliau, atidžiau – negalima naudotis bendru šablonu“.

Tokios priemonės gali sukelti nepagrįstą riziką kai kuriuose regionuose, sakė jis.

V. Putinas pažymėjo, kad Rusija pasinaudojo saviizoliacijos laikotarpiu sveikatos apsaugos sistemai pritaikyti naujoms sąlygoms. Pasak jo, buvo smarkiai padidintas vietų ligoninėse skaičius ir išgelbėta „daug tūkstančių gyvybių“.

Prezidentas nurodė, kad regionų vadovams suteikti įgaliojimai dėl koronaviruso įvestų suvaržymo priemonių savo teritorijose taikymui išlieka, regionų vadovai turės spręsti, kur jas reikia švelninti, o kur palikti esamus suvaržymus.

„Padėtis regionuose skirtinga, skiriasi. Būtent todėl Federacijos subjektai anksčiau gavo galimybę priimti lanksčius sprendimus, proporcingus rizikos lygiui“, – kalbėjo V. Putinas pasitarime dėl sanitarinės ir epidemiologinės padėties šalyje.

Rusijos prezidentas pažadėjo kitu įsaku patvirtinti regionų vadovams suteiktus įgaliojimus.

„Tai yra, sprendimus dėl suvaržymų pobūdžio ir profilaktinių priemonių, kaip ir kokia tvarka juos galima palaipsniui švelninti ir atšaukti, priims regionų vadovai, atsižvelgdami į padėties analizę ir vyriausiųjų sanitarijos gydytojų nuomonę“, – pabrėžė V. Putinas.

„Jeigu padėtis reikalaus, juos (suvaržymus) galima bus dar sugriežtinti“, – pareiškė jis.

Rusijoje per praėjusią parą užregistruota 11 656 nauji koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejai, o bendras užsikrėtusiųjų skaičius padidėjo iki 221 344, pirmadienį pranešė Informacijos centras koronaviruso padėčiai stebėti.

Per visą epidemijos laikotarpį šalyje nuo COVID-19 jau mirė per 2 tūkst. žmonių.

Rusijos pareigūnai atkreipia dėmesį į griežtą testavimą: iki šiol buvo atlikta 5,6 mln. tyrimų, ir beveik pusei žmonių, užsikrėtusių koronavirusu, jokių simptomų nepasireiškė.

Tačiau kritikams kyla klausimų dėl palyginti nedidelio mirčių skaičiaus ir Rusijos taikomų mirties atvejų registravimo metodų, o gydytojai teigė, kad pirmieji COVID-19 testų rinkiniai dažnai parodydavo klaidingus neigiamus rezultatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vasia Vilnius

Vasia Vilnius portretas
Jo lavonas ...galės pas iljičių kartu gulėt abudu

kaip Jums atrodo, įsižiūrėkit ir palyginkit

kaip Jums atrodo, įsižiūrėkit ir palyginkit portretas
kažkodėl visose nuotraukose Putinas tarsi kitas žmogus. Gal jis turi eilę antrininkų, pagal situaciją kėkvienas eina pareigas?

Nuomonė.

Nuomonė. portretas
Štai ką reiškia tokio Prezidento pasirodimas prieš kitas valstybes.Mat Italijai nuskraidino apsauginių priemonių ir šiukšlių.O savo medikų neaptrūpina apsauginėmis priemonėmis,o pasiskundusius išmeta pro langą tai bent Prezidetas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių