Quantcast

Talibano pareigūnas: dėl chaoso Kabulo oro uoste kaltos JAV

  • Teksto dydis:

Dėl chaotiškos dešimčių tūkstančių afganų ir užsieniečių evakuacijos iš Kabulo yra kaltos Jungtinės Valstijos, sekmadienį pareiškė Talibanas, prieš savaitę perėmęs valdžią šalyje.

Jungtinės Valstijos įspėjo apie „grėsmes saugumui“, o Europos Sąjunga (ES) pripažino, kad yra „neįmanoma“ evakuoti visų, kam kyla rizika dėl Talibano, kuris yra pažadėjęs, kad talibų valdymas bus švelnesnis negu 1996–2001 metais.

Tačiau išgąsdinti afganai ir toliau mėgina išvykti iš šalies, o padėtis Kabulo oro uoste tampa vis sudėtingesnė, nes Jungtinėms Valstijoms ir jų sąjungininkams nepavyksta susitvarkyti su žmonių, mėginančių patekti į evakuaciją vykdančius lėktuvus, antplūdžiu.

„Amerika su visa savo galia ir priemonėmis... nesugebėjo įvesti tvarkos oro uoste. Visoje šalyje yra taika ir ramybė, chaosas yra tik Kabulo oro uoste“, – pareiškė Talibano atstovas Amiras Khanas Mutaqi (Amiras Chanas Mutakis).

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija sekmadienį pranešė, jog minioje prie oro uosto žuvo septyni žmonės, bet išsamesnės informacijos nepateikė.

Jungtinės Valstijos yra nustačiusios, kad evakuacija turi būti užbaigta iki rugpjūčio 31-osios.

Tačiau, pasak prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracijos, reikia evakuoti iki 15 tūkst. amerikiečių ir 50–60 tūkst. afganų sąjungininkų.

Palikti šalį taip pat mėgina daugybė kitų žmonių, kurie baiminasi dėl represijų šalį valdant Talibanui.

J. Bidenas evakuaciją iš Kabulo yra pavadinęs „viena sunkiausių“ transportavimo orlaiviais operacijų per visą istoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NIJAI

NIJAI portretas
Ar tikrai nereikėjo. Jug be tu kurie tenai kariauja ir plėšia yra ir tie kurie norėtų gyventi civilizuotai.

O kas kitas kaltas?

O kas kitas kaltas? portretas
Gal Puškinas?

Anonimas

Anonimas portretas
Zudykim amerikonus - pasaulio teroristus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių