Quantcast

Talibanas pristatė pirmuosius savo vyriausybės narius

Talibanas antradienį paskelbė, kad jų naujajai Afganistano vyriausybei vadovaus mula Mohammadas Hasanas Akhundas (Mohamadas Hasanas Achundas), kuriam Jungtinės Tautos yra paskelbusios sankcijų.

Talibų atstovas Zabihullah Mujahidas (Zabihula Mudžahidas) per spaudos konferenciją taip pat sakė, kad vienas iš islamistų judėjimo įkūrėjų – mula Abdul Ghani Baradaras (Abdul Ganis Baradaras) – taps vyriausybės vadovo pavaduotoju.

Mula Yaqubas (Jakubas), Talibano įkūrėjo ir velionio vyriausiojo lyderio mulos Omaro sūnus, buvo paskirtas gynybos ministru, o vidaus reikalų ministro pareigas užims Sirajuddinas Haqqani (Siradžudinas Hakanis), Haqqani tinklo, laikomo viena kovingiausių Talibano grupuočių, lyderis, kuris taip pat tapo Talibano lyderio pavaduotoju.

Amiras Khanas Muttaqi (Amiras Chanas Mutakis), Talibano derybininkas Dohoje ir pirmojo režimo kabineto narys, buvo paskirtas užsienio reikalų ministru.

„Kabinetas nėra baigtas, jis tiesiog yra laikinas“, – sakė Z. Mujahidas Vyriausybės informacijos ir žiniasklaidos centre Kabule.

„Mes stengsimės priimti žmonių iš kitų šalies dalių“, – pridūrė jis.

Talibanas valdžią Afganistane užgrobė prieš tris savaites, bet vyriausybės sudėties neskelbė, kol nebuvo baigta JAV vadovaujama evakuacija.

Talibai žadėjo „įtraukią“ vyriausybę, kuri atspindėtų sudėtingą Afganistano etninę struktūrą – nors moterys vargu ar gaus aukščiausių postų.

Talibanas, iš sukilėlių grupės virstantis valdančiąja galia, turės spręsti virtinę didelių problemų, įskaitant Afganistanui gresiančias finansinę ir humanitarinę krizes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nors viena šalis be bobų valdžioje. Bus tvarka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių