Quantcast

T. Scottas pretenduoja tapti pirmuoju juodaodžiu JAV respublikonų prezidentu

Jungtinių Valstijų senatorius Timas Scottas (Timas Skotas) sieks tapti pirmuoju juodaodžiu respublikonu prezidentu, penktadienį parodė Federalinei rinkimų komisijai pateikti dokumentai.

57-erių metų vyras, kurio įsitraukimo į lenktynes buvo tikimasi, nes balandį įsteigė prezidento rinkimų komitetą, pirmadienį planuoja surengti oficialų pristatymą savo gimtajame Nort Čarlstono mieste Pietų Karolinoje.

Pastaruosius mėnesius jis praleido lankydamasis valstijose, kurios laikomos svarbiausiomis siekiant įgyti išankstinį postūmį respublikonų kovoje dėl nominacijos, kur pabrėžė savo krikščionišką tikėjimą ir konservatyvias vertybes, kurių išmoko augdamas skurdžiuose vienišos mamos namuose.

Jis taip pat pabrėžė savo, kaip vienintelio afroamerikiečio respublikonų pusėje JAV Senate, unikalią perspektyvą.

„Amerikiečių šeimoms trūksta vilties. Turime tikėti. Tikėti Dievu, tikėti vieni kitais ir tikėti Amerika“, – rašė jis ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“.

T. Scottas prisijungia prie besiplečiančio rato asmenybių, kurios tikisi mesti iššūkį pagrindiniam kandidatui gauti respublikonų nominaciją Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui), tačiau jo laukia nelengva užduotis, nes naujausios apklausos rodo, kad jį remia maždaug 2 proc. rinkėjų, o nuo buvusio prezidento atsilieka vidutiniškai 54 procentiniais punktais.

Tarp kitų kandidatų yra pirmoji D. Trumpo ambasadorė Jungtinėse Tautose Nikki Haley (Niki Heili), buvusi Pietų Karolinos gubernatorė, taip pat buvęs Arkanzaso gubernatorius Asa Hutchinsonas (Eisa Hačinsonas), technologijų verslininkas Vivekas Ramaswamy (Vivekas Ramasvamis) ir pokalbių radijo laidų vedėjas Larry Elderis (Laris Elderis), pirmasis afroamerikietis, nusprendęs dalyvauti lenktynėse.

Rimčiausias D. Trumpo varžovas yra Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas, kuris, kaip tikimasi, kitą savaitę pateiks savo kandidatūrą į prezidentus.

T. Scottas, kuris laikomas vienu didžiausių lėšų rinkėjų Senate, praėjusį mėnesį sakė, kad jo Senato rinkimų kampanijos sąskaitoje yra 22 mln. dolerių (20,36 mln. eurų), o Ajovoje ir Naujajame Hampšyre išleido 6 mln. dolerių (5,55 mln. eurų) reklamai.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vienas toks o ba na

Vienas  toks o ba na portretas
buvo,reik tikėt ,amerikonai pasimokė,o gal ir ne...

Normaliai butu

Normaliai butu portretas
Vis paglostytu vergu palikuonim savymeile,o jei dar pries RUSIJA palotu tai vaabsce nupurkstu automobiliniais baltais dazais.

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Kaip ne gėda JAV- atrodo, kad Afrikos valstybė ir nebeturi baltaodžių
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių